HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenStoropack lanceert luchtkussenfolie van 100 procent gerecycled materiaal

Storopack lanceert luchtkussenfolie van 100 procent gerecycled materiaal

Storopack lanceert een nieuwe folie voor luchtkussens die volledig gemaakt is van gerecycled materiaal. Storopack is een pionier in de productie van een 100% gerecycleerde folie met een mix van afval na gebruik door de consument of de industrie.

AIRplus 100% Recycled heeft dezelfde uitstekende en solide beschermde eigenschappen als gewone luchtkussens. Deze oplossing is dus ideaal voor bedrijven die beschermende verpakking van hoge kwaliteit even belangrijk vinden voor het beschermen van hun producten als duurzaamheid. Omdat er minder materiaal wordt gebruikt voor luchtkussens in vergelijking met andere materialen, kan dit ook kostenbesparend zijn. AIRplus 100% Recycled is recyclebaar en moet na gebruik in de recyclekringloop terechtkomen.

Het resultaat is dat er 30 procent minder broeikasgas wordt uitgestoten tijdens de productie in vergelijking met folie voor luchtkussens gemaakt met nieuw materiaal. Het lage gewicht van luchtkussens zorgt er ook voor dat de CO2-uitstoot lager is in de hele logistieke keten in vergelijking met alternatieve materialen. Door het gebruik van gerecycled materiaal worden er ook fossiele grondstoffen bespaard.

Met AIRplus 100% Recycled vergroot Storopack zijn productportfolio van flexibele beschermende verpakking gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Naast de nieuwe luchtkussenfolie worden ook tal van PAPERplus-papierbuffers en de Alta S-verpakkingschips volledig van gerecycled materiaal gemaakt. Veel andere producten bevatten al een hoog percentage gerecycled of hernieuwbaar materiaal.

“AIRplus 100% Recycled past perfect binnen onze duurzaamheidsstrategie. We kunnen er onze duurzaamheidsdoelstelling mee behalen om tegen 2025 minstens 50 procent van onze intern geproduceerde beschermende verpakking van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen te produceren. We werken continu aan het verbeteren van de infrastructuur voor recycling en het hele productieproces”, aldus Vicentina Pereira, productmanager voor AIR & Loose Fill bij Storopack. Met zijn activiteiten omtrent de Alliance to End Plastic Waste en het CEFLEX-initiatief zet Storopack zich ook in voor het bevorderen van de wereldwijde kringloopeconomie.

www.storopack.com