HomeNieuwsStoropack komt met antistatische verpakkingsfolie van Airplus en Foamplus

Storopack komt met antistatische verpakkingsfolie van Airplus en Foamplus

storopack-logoDe luchtkussens van Airplus en de schuimbuffers van Foamplus bestaan nu ook in een folie met ESD-bescherming voor de verpakking van elektronische onderdelen. De folie, die in de eigen fabriek wordt ontwikkeld en geproduceerd, beantwoordt aan de vereisten van DIN EN 61340-5-1 voor geleidende materialen. Deze ‘on demand' beschermende verpakkingssystemen zijn een praktisch alternatief voor de gewone gebruiksklare verpakkingsmaterialen zoals schuimbuffers en luchtkussens.

Hoe complexer en kleiner actieve elektronische onderdelen worden, hoe gevoeliger ze zijn voor elektrostatische ontlading (in het Engels ‘electrostatic discharge', ESD afgekort). Hoge potentiaalverschillen zoals die bij wrijving tussen oppervlakken ontstaan, kunnen evenwel reeds ontstaan door over een tapijt te lopen of de verpakking te hanteren.

Voor de basisverpakking beschikken producenten en logistieke dienstverleners van elektronische onderdelen over een ruime keuze. Bij gebrek aan ‘on demand' systemen is de keuze op het gebied van de beschermende verpakking doorgaans beperkt tot ESD-zakken of ESD-noppenfolie op rol. Wie bij voorkeur met luchtkussens of PU-schuimbuffers werkt, beschikt nu dankzij Airplus en Foamplus met ESD-bescherming over een geschikt product.

storopack-folie

Kijk voor meer informatie op www.storopack.nl.