HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenStoropack introduceert volumineus papieren opvulsysteem

Storopack introduceert volumineus papieren opvulsysteem

Met PAPERplus Dragonfly breidt Storopack zijn assortiment beschermende papierverpakkingen uit. De Dragonfly beschikt over dezelfde technologie als de populaire PAPERplus Papillon-machine en is ontworpen om snel en efficiënt lege ruimtes op te vullen.

PAPERplus Dragonfly kan op drie verschillende snelheden ingesteld worden om het verpakken voor de operator zo comfortabel mogelijk te maken. Hij produceert 50 tot 60 meter extra brede verfrommelde papieren buffers per minuut, en vult zo snel de doos om de te verzenden goederen stevig en veilig vast te zetten. Dit is de enige machine op de verpakkingsmarkt die de dichtheid van de vulling kan variëren (Variable Cushion Density Feature) om veerkrachtige papieren buffers te maken waarvan het volume naar behoefte aangepast kan worden. Dat zorgt voor een optimale verpakkingsintegriteit in middelgrote tot grote pakketten van ca. 5 tot 10 kg.

“PAPERplus Dragonfly is anders, innovatief en beter dan eender welke andere machine op de markt”, aldus Paul Deis, PAPER Product Manager bij Storopack. “Geen enkel ander systeem kan papierverpakkingen met een vergelijkbaar, veerkrachtig volume produceren. Zo wordt er minder papier in de doos gebruikt, maar wordt het product nog steeds optimaal beschermd.” Net zoals PAPERplus Papillon is Dragonfly heel veilig te gebruiken: geen snijsysteem, maar geavanceerde tandwielen scheuren het papier. Bovendien kan hij net als andere PAPERplus-machines gemakkelijk in bestaande verpakkingsprocessen geïntegreerd worden. Het verbruiksartikel bestaat uit tweelagig papier dat in waaiervorm is gevouwen. Het is verkrijgbaar in twee dichtheden en twee bundellengtes, inclusief een bulkpallet voor continue invoer bij grote volumes.

www.storopack.nl