Home Nieuws Bedrijven en personen Storopack biedt verschillende 'in-the-box' verpakkingsoplossingen

Storopack biedt verschillende ‘in-the-box' verpakkingsoplossingen

storopack-logoStoropack is in de Benelux specialist op het gebied van verpakkingssystemen voor losgestort vulmateriaal (LOOSEfill), luchtkussens (AIRplus), papieren stroken (PAPERplus) en schuimverpakkingen (FOAMplus) én is uw partner in WORKING Comfort in Logistics. ‘Hoe goed is uw product tijdens het transport in zijn doos beschermd?’ is hierbij één van de twee kernvragen. Storopack biedt verschillende ‘in-the-box' verpakkingsoplossingen aan voor het opvullen van de lege ruimte en het bufferen, fixeren en wikkelen van producten in een doos.

De onlangs op de Logistica getoonde praktijkvoorbeelden van efficiënte en ergonomische toepassingen van de beschermende ‘in-the-box’-verpakkingsoplossingen, leiden tot de tweede kernvraag: ‘Hoe efficiënt verpakt u?’. Het gaat dan om de integratie van de meest ideale verpakkingsoplossing in het intralogistieke proces van de verzendafdeling. Het zogeheten Working Comfort-concept van Storopack kijkt bij deze vraagstelling naar de processen en kosten, en houdt hierbij twee criteria voor ogen: voordelige verpakkingen en ergonomische afwegingen om het arbeidsproces te optimaliseren. Het doel is niet alleen het werkcomfort te verbeteren, maar ook het productiviteitsniveau te verhogen en op een hoog niveau te houden. Ergonomie heeft op die manier een grote invloed op de productiviteit van een inpakplaats of op de efficiëntie van het hele verpakkingsproces.

Integrated Delivery System (IDS) met de Airplus BagSeparator

Met dit systeem kunnen tot 24 inpakplaatsen sensorgestuurd van luchtkussens worden voorzien. De medewerkers nemen de kussens uit ergonomisch verantwoord opgestelde silo’s. De Airplus BagSeparator verdeelt de stroken met de luchtkussens vooraf in stukken met de gewenste lengte. Slechts in ongeveer 5 procent van de gevallen moeten de inpakkers nog tussenkomen om aparte luchtkussens af te scheuren. In praktijktests werden met deze gedeeltelijke automatisering tot tien dozen per minuut verwerkt.

AIRplus BIO by STOROpack

Deze folie is beschikbaar in de formaten luchtkussens 200×200 mm en 200×100 mm en geschikt voor alle AIRplus machines. De grondstof is een biologisch afbreekbare kunststofcompound op basis van polymelkzuur (PLA) met copolyester. De composteerbaarheid van de AIRplus BIO folie is gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432 en de VS-norm ASTM D6400. De luchtkussentjes dragen ook het Keimling-logo, waardoor de betrokkenheid van de afzender met het milieu zichtbaar is voor de ontvanger.

Kijk voor meer informatie op www.storopack.be.