HomeNieuwsBedrijven en personenStoropack Benelux vereenvoudigt bedrijfsstructuur

Storopack Benelux vereenvoudigt bedrijfsstructuur

storopack-machelen

Op 1 januari 2010 bracht Storopack alle operationele bedrijfsprocessen voor België, Luxemburg en Nederland samen in één onderneming, namelijk Storopack Benelux NV met hoofdzetel in Machelen (België). Behalve de naam verandert er niets voor de klanten, markt- en zakenpartners. Ondanks de fusie van de bedrijven blijven de verkoopstrategie en het prestatiespectrum op de verschillende landen toegespitst. Deze administratieve verandering is de laatste fase in de herstructurering en consolidering van de Benelux-activiteiten van Storopack, die in 2005 van start is gegaan.

storopack-logoDankzij de vereenvoudigde bedrijfsstructuur worden de administratieve kosten verlaagd. Het vrijgekomen geld kan worden gebruikt voor de klantenservice en voor de werving van nieuwe klanten.

Tot eind 2009 omvatte de Storopack Reichenecker Holding NV twee operationele bedrijven. Storopack NV met hoofdzetel in Wuustwezel hield zich bezig met de productie van Loose Fill en de verkoop van de andere kernproducten van Storopack (Airplus, Paperplus en Foamplus) aan groothandelaars in verpakkingsmaterialen overal in de Benelux. In dit verband was het bedrijf ook intern leverancier van de eigen merken aan het andere operationele bedrijf van de holding, namelijk Storopack Packaging Distribution Benelux NV met hoofdzetel in Machelen, een eigen distributeur in verpakkingsmaterialen die actief was in alle Belgische provincies en in Luxemburg.

Dankzij de nieuwe structuur zullen vanaf 2010 alle operationele en administratieve afdelingen van Storopack in de Benelux zich onder één dak bevinden, zowel het Packaging Lab en de showroom, de technische klantendienst, de opslag en de logistiek als de inkoop, de directie en de financiële afdeling. Naast de verkoopafdeling in Machelen, die verantwoordelijk is voor klanten in de meeste Belgische provincies en Luxemburg, staat de regionale verkoopafdeling in Harelbeke in voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Ook de afdeling in Wuustwezel blijft bestaan. Deze afdeling houdt zich bezig met de werving van nieuwe klanten en de verkoop samen met en aan handelspartners en klanten in Nederland.

Daniel Wachter nam in 2005 als General Manager de leiding over de Business Unit van Storopack in de Benelux. Sindsdien is de invoering van de landspecifieke begeleiding van klanten en de scheiding van de verkoopkanalen een van de belangrijkste elementen in de strategische organisatie. In Nederland verkoopt het bedrijf zijn belangrijkste producten, namelijk de productgroepen Airplus, Paperplus, Foamplus en de Loose- Fillproducten, onrechtstreeks via groothandelaars in de verpakkingssector. In België en Luxemburg werkt Storopack onder andere samen met handelspartners, maar het bedrijf spreekt als geïntegreerd productiebedrijf en handelsonderneming ook rechtstreeks klanten aan. Ze biedt behalve de eigen kernproducten met behulp van een verpakkingscataloog en regionale verpakkingsadviseurs een compleet gamma van beschermende en transportverpakkingen aan.

De laatste jaren heeft de onderneming vooral de nadruk gelegd op de commercieel strategische herstructurering en positionering van alle activiteiten, in combinatie met een consolidering, met focus op de toename van de kernproducten. Belangrijke mijlpalen waren de fusie van de afdelingen Packaging Distribution en Packaging Systems (2005), de verhuis naar Machelen met de oprichting van een centraal depot voor de Benelux (2006) en de integratie van het regionale depot in Kuurne (2007). De productiesite voor Loose Fill in Wuustwezel, die op 12 december 2007 volledig werd vernield door een brand, werd niet opnieuw opgebouwd. De Benelux-klanten van die afdeling Loose Fill worden sindsdien en ook in de toekomst door Storopack bevoorraad met Loose Fill EPS of BIO vanuit productieplaatsen in Duitsland en Frankrijk met ondersteuning van de eigen logistiekafdeling die gespecialiseerd is in volumetransport.

De fusie is dus op de eerste plaats de laatste administratieve stap in de strategische organisatie en consolidering, maar tegelijkertijd kondigt Daniel Wachter aan dat het niet bij deze doelstelling zal blijven. “We starten voortdurend met nieuwe projecten, steeds om onze eigen organisatie en de marktactiviteiten die samen met onze handelspartners gerealiseerd worden, beter af te stemmen op de behoeften van onze klanten, om zo samen verder te groeien op de huidige Benelux-markt.”

Storopack

Storopack is in de Benelux en de rest van de wereld één van de voornaamste specialisten op het gebied van innovatieve verpakkingsoplossingen voor de bescherming, buffering en opvulling. Enkele voorbeelden zijn : Loose Fill, Luchtkussens, Opvulpapier en Schuimbuffers. Naast levering van verpakkingsmateriaal biedt Storopack ook verpakkingsconsultancy aan. Indien gewenst ontwikkelen wij volledig op maat gemaakte verpakkingssystemen die geïntegreerd worden in het productieproces.

Storopack is in België en Luxemburg één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van verpakking. Het bedrijf combineert zijn eigen productenaanbod van opvul- en buffersystemen met een volledige waaier van transportverpakkingen.

Voor meer informatie:
Storopack Benelux N.V.
Nieuwbrugstraat 79
B-1830 Machelen (België)
T +32 (0)2 756 80 90
F +32 (0)2 756 80 70
www.storopack.be