HomeThema'sEmpack Brussel 2011Storopack Benelux: van behoefteanalyse tot optimale beschermende verpakking

Storopack Benelux: van behoefteanalyse tot optimale beschermende verpakking

storopack-logoStoropack begeleidt klanten in een gestructureerd proces van adviesverlening om te komen tot de optimale beschermende verpakking. Tijdens Empack 2011 stelt het bedrijf deze dienstverlening voor op stand A084. De drie belangrijkste succesfactoren zijn ten eerste de keuze van het verpakkingsproduct, dat met een minimaal materiaalgebruik een maximale veiligheid moet garanderen, ten tweede ergonomie en arbeidsefficiëntie en ten derde de naadloze integratie in de intralogistiek. Naast Paperplus (papieren buffers), Airplus (luchtkussens), Foamplus (schuimverpakkingssystemen) en Loose-Fill (verpakkingschips) stelt Storopack voor het eerst in de Benelux Airmove voor, een systeem met luchtkussens ontworpen voor doelgroepen buiten de professionele intralogistiek van industrie en handel.

Uitgangspunt voor ons advies zijn gesprekken met het management, evenals met de medewerkers van de verpakkingsafdeling. Op basis van de verkregen informatie werkt Storopack voorstellen uit voor een beschermende verpakking die de totale kosten doet dalen. Aangezien het principe van ‘working comfort’ de arbeidsefficiëntie ten goede komt, kan al gauw tot een bedrag met vijf cijfers worden bespaard, zelfs bij een gemiddeld aantal te verzenden pakketten.

Naargelang van elke afzonderlijke behoefte komen voor de realisatie van het concept verschillende interne diensten van Storopack in actie. In het verpakkingslaboratorium kunnen bijvoorbeeld een reeks tests plaatsvinden om de situatie bij het transport te simuleren. De afdeling systeemintegratie houdt zich bezig met het ontwerp en de bouw van de uitrusting op de inpakplaats, van een afzonderlijke silo tot een dankzij het Intelligent Delivery System (IDS) geautomatiseerde bevoorrading met verpakkingsmateriaal op verschillende inpakplaatsen.

Het ‘Storopack proces’ gaat prat op zijn kwaliteit en gegarandeerde efficiëntie maakt daarvan deel uit: beschermende verpakkingen van constante kwaliteit worden just in time geleverd. Daartoe heeft Storopack onder andere geïnvesteerd in de eigen productie van folie, evenals in productiecapaciteit voor Loose-Fill. Tot onze consultingopdracht behoren ook onze dienst na verkoop en de verdere begeleiding van de klant om nieuwe ideeën aan te reiken voor toekomstige verbeteringen en nieuwe uitdagingen.

Empack Brussel 2011 – Stand A084

Kijk voor meer informatie op www.storopack.be.