HomeNieuwsBedrijven en personenStille ladingdragers Container Centralen als eerste ter wereld PIEK-gecertificeerd

Stille ladingdragers Container Centralen als eerste ter wereld PIEK-gecertificeerd

container-centralen-piek

Om in aanmerking te komen voor het PIEK-keurmerk, is het geluidsniveau van de CC Rolly en de CC Dolly, de stalen ½ en ¼ europallets van Container Centralen (CC), getest door TNO. Het geluidsniveau van beide pallets ligt onder het maximaal voor dit keurmerk toegestane niveau van 60 dB(A). Dat betekent dat CC het eerste bedrijf ter wereld is met een PIEK-keurmerk in de categorie ‘rolcontainers' (ladingdragers). Op 9 november viel deze mijlpaal met een zogenaamde ‘Noise Oscar' nog eens extra in de prijzen.

container-centralen-logoOm tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar stille uitrustingen die dagranddistributie mogelijk maken, heeft CC een nieuwe reeks geluidsarme en displayvriendelijke transportmiddelen geïntroduceerd. De CC Rolly en CC Dolly, zijn door de Stichting Piek-Keur met het PIEK-keurmerk onderscheiden.

PIEK-norm

PIEK is een Nederlands programma voor het ontwikkelen van stille distributiemethoden die transporteurs, fabrikanten en winkeliers ondersteunen om te voldoen aan de steeds strengere geluidseisen van de plaatselijke autoriteiten. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk wordt elk product akoestisch gemeten en dient het te functioneren bij een geluidsniveau onder 60 dB(A) op een afstand van 7,5 meter van de geluidsbron, hetgeen overeenkomt met het geluidsniveau van een normale conversatie. Voldoet het product aan deze eis, dan is er geen sprake van overlast voor omwonenden en is het systeem geschikt voor bevoorrading buiten de venstertijden. Het maximaal toegestane geluidsniveau in woonwijken ligt in een aantal landen tussen 7 en 23 uur op 60 dB en deze PIEK-norm wordt inmiddels ook gehanteerd in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en België.

Met gecertificeerde geluidsniveaus onder 60 dB zijn de geluidsarme ladingdragers van CC in staat de levering van goederen overal en altijd te garanderen.

Eervolle vermelding

Tijdens een speciale ceremonie van de Britse Noise Abatement Society in het Britse Lagerhuis op 9 november mocht Container Centralen voor haar reeks geluidsarme retourneerbare transportmiddelen de eervolle vermelding ‘zeer aanbevolen' in ontvangst nemen. Deze bekroning is bedoeld als erkenning voor plaatselijke autoriteiten, organisaties en individuen voor uitmuntende inspanningen om de impact van geluidsoverlast te beperken en voor een pioniersfunctie op het gebied van praktische en innovatieve oplossingen tegen geluidshinder.

Kijk voor meer informatie op www.container-centralen.nl.