HomeNieuwsBeurzen en evenementen"Sterk jaar voor vakbeurzen"

“Sterk jaar voor vakbeurzen”

2012 is een goed jaar geweest voor de vakbeurzen die in de regio Parijs gehouden zijn. Zowel exposanten als bezoekers wisten de Parijse vakbeurzen, ondanks de moeilijke economische context, in groten getale te vinden. “Internationale vakbeurzen vormen juist in moeilijke tijden een uitstekend middel om nieuwe klanten of leveranciers te vinden. Ook voor het komend jaar zijn de verwachtingen positief”, aldus Coen Rosdorff van Promosalons, dat promotie, exposanten- en bezoekerswerving verzorgt voor Franse vakbeurzen.

Na een aantal moeizame seizoenen hebben volgens hem zowel exposanten als bezoekers de internationale vakbeurzen in Frankrijk dit jaar aangegrepen om nieuwe contacten te leggen. “Juist op deze beurzen lopen internationale inkopers rond uit de hele wereld, welke potentieel voor economische groei en ontwikkeling bieden”, stelt Coen Rosdorff.

In de regio Parijs-Ile de France vinden jaarlijks meer dan 400 beurzen plaats die ongeveer 9 miljoen bezoekers en 100.000 exposanten ontvangen. “Parijs is hiermee met afstand de belangrijkste beursstad ter wereld. Er is in de regio Parijs een groot aantal beurslocaties met in totaal meer dan 685.000 m² verhuurbare beursoppervlakte”, aldus Coen Rosdroff.

De belangrijkste evenementen in 2012 waren volgens hem onder andere de Emballage (verpakkingsvakbeurs), de SIAL (de grootste voedingsmiddelenvakbeurs ter wereld) en de IPA (foodtechnology). Daarnaast vonden talloze andere gespecialiseerde vakbeurzen plaats. “De vooruitzichten voor deze vakbeurzen voor de nabije toekomst zijn positief”, stelt Coen Rosdroff. “Kortom, veel interessante en niet te missen evenementen in 2013.”

Om een beurs te vinden of de data voor de komende editie te checken kunt u terecht op de website www.parisregion-tradeshows.com, die in 8 talen gesteld is waaronder in het Nederlands. In 2013 zal een vernieuwde versie van deze website gelanceerd worden met nog meer nieuws en informatie: een beurs vinden, reis en verblijf, toeristische informatie, openbaar vervoer, interessante links… word vervolgd!

Kijk voor meer informatie op www.parisregion-tradeshows.com, www.promosalons.nl of stuur een e-mail naar info@promosalons.nl.