HomeNieuwsBedrijven en personenSteenks Service viert het 30-jarig bestaan van partner Reisopack

Steenks Service viert het 30-jarig bestaan van partner Reisopack

Afgelopen week bestond Reisopack, de Spaanse producent van omsnoeringsmachines, alweer 30 jaar. In Spanje werd uitgebreid stilgestaan bij het jubileum en uiteraard was Steenks Service van de partij. Immers, een partner waarmee al jaren intensief samenwerkt wil je graag persoonlijk feliciteren.

Jarenlang vond het omsnoeren in de groente- en fruitteelt handmatig plaats; kwekers bevestigden hun met producten gevulde dozen en kratten met eenvoudige touwtjes aan de daarvoor bestemde pallets. Het laat zich raden dat er gedurende het transport met enige regelmaat groenten en fruit van de pallets af vielen. Soms bleek het touw eenvoudigweg niet sterk genoeg te zijn en soms lieten de knoopkunsten van de kweker te wensen over. Ook deed in de tuinbouwsector schaalvergroting zijn intrede en namen de kosten van omgevallen en daarmee onverkoopbare producten toe. Er moest een oplossing komen.

De oplossing voor dit veelvoorkomende probleem werd door Freek Steenks van Spanje naar Nederland gehaald in het begin van de jaren 2000; de automatische omsnoeringsmachine van Reisopack! Deze machines bevestigen omsnoeringsband van kunststof (dat een veel hogere trekkracht heeft in vergelijking tot traditioneel touw) om de dozen en kratten, waardoor veel minder producten door omvallen beschadigd raakten.

Wat begon met een kleine samenwerking tussen het Spaanse Reisopack en het Nederlandse Steenks Service, is heden ten dage uitgegroeid tot een intensieve en plezierige samenwerking. Zo plezierig zelfs, dat Steenks Service door de jaren heen is benoemd tot een officiële wereldwijde Reisopack dealer.

Steenks Service reist regelmatig af naar Parets del Vallès (gelegen nabij wereldstad Barcelona) voor een werkbezoek aan de fabriek van Reisopack. Onze specialisten hebben tijdens deze werkbezoeken altijd hetzelfde duidelijke doel; het uitwisselen van vaktechnische kennis en kunde. Zo worden ervaringen met omsnoeringsmachines, partners en klanten met elkaar gedeeld en worden de laatste trends en ontwikkelingen in de branche besproken. Als zodanig helpen Reisopack en Steenks Service elkaar om te blijven innoveren en de kwaliteit en duurzaamheid van de machines te blijven verbeteren; zowel in productie als bij levering.

Het werkbezoek van afgelopen week was geen uitzondering op de regel en werd wederom wederzijds beschouw als bijzonder waardevol en leerzaam. Wel werd het bezoek deze keer extra feestelijk afgesloten op het terrein van de Spaanse fabriek!

De eerste machines van Reisopack waren semi-automatisch en konden enkel pallets horizontaal omsnoeren. Ondertussen kunnen de omsnoeringsmachines veel meer dan dat. De machines van Reisopack zijn tegenwoordig in staat om volautomatisch diverse soorten verpakkingen (pallets, dozen, kisten, kratten, etc.) zowel horizontaal als verticaal om te snoeren. Tevens kunnen ze worden geïntegreerd in geautomatiseerde verpakkingslijnen en zijn diverse typen omsnoeringsband toepasbaar.

Omsnoeringsmachines van Reisopack worden ook al lang niet meer alleen in de groente- en fruitteelt gebruikt. De machines hebben namelijk ook hun weg gevonden naar onder andere de voedingsindustrie en logistiek. Daarnaast zien wij een interessante trend op het gebied van het exporteren van bloemen en planten. Ook hier neemt, door toenemende schaalvergroting, de vraag toe op het gebied van snel, efficiënt en betrouwbaar kunnen omsnoeren.

www.reisopack.nl