HomeNieuws"Steeds meer voedselverwerkers stappen over op plastic verpakking"

“Steeds meer voedselverwerkers stappen over op plastic verpakking”

Volgens RPC stappen steeds meer voedselverwerkers over op plastic verpakkingen. De reden hiervoor is niet persé het lagere gewicht van het materiaal. Zo maakte het Scandinavische Bornholms de overstap van blikken naar plastic vanwege de betere logistiek, gebruiksvriendelijkheid, een langere houdbaarheid en lagere kosten en ruilde het Spaanse Chocolates Santa Maria haar kartonnen verpakkingen in voor plastic om het merk te vernieuwen.

Christian Sieverts, managing director van verwerker van vis en zeevruchten Bornholms, zegt dat de overstap naar de plastic verpakkingen van RPC de vulsnelheid heeft verhoogd, de kosten van het verpakkingsmateriaal verlaagd en de logistiek heeft verbeterd. “Een ander zeer positief effect is de verminderde CO2 afdruk. Wij schatten dat we meer dan 200.000 ‘vrachtwagenkilometers' per jaar besparen. Dat komt deels door de locatie van het RPC distributiecentrum, maar ook door de vorm van de verpakking, waardoor we meer verpakkingen op één vrachtwagen kwijt kunnen.”

Het Spaanse Chocolates Santa Maria is voor het verpakken van chocolademelkpoeder overgestapt van kartonnen verpakkingen op de RPC Superfos UniPak. De drijfveer achter deze beslissing is het vernieuwen van het merk. “Ons product verkocht al goed, maar we hopen met de UniPak het aantal distributeurs en daarmee het marktaandeel te vergroten”, aldus general manager Javier Morales.

Kijk voor meer informatie op www.rpc-group.com.