HomeNieuwsStaples kiest voor producten en diensten FP International

Staples kiest voor producten en diensten FP International

fp-logoLeverancier van kantoorartikelen Staples heeft in Polen verpakkingsproducent FP International gekozen als leverancier van verpakkingsmateriaal. FP International levert CELL-O EZ luchtkussens en CELL-O EZ verpakkingsmachines ter bescherming van de kantoorartikelen die in kartonnen dozen naar klanten worden verzonden. De luchtkussens zijn veelzijdig en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de vele vormen die de Staples producten hebben.

Staples Polen verving het tot dan toe gebruikte opvulmateriaal door FP International’s CELL-O EZ luchtkussens om zodoende de productiviteit te verhogen. Tegelijkertijd zorgt het materiaal ervoor dat Staples´ klanten een product ontvangen dat in perfecte staat verkeert wanneer ze de verpakking openen.

Ten opzichte van luchtkussenfolie of los opvulmateriaal bespaart het ‘on-demand’ aanmaken van luchtkussens tijd en vermindert het de opslag- en handlingkosten. Terwijl de verpakker de kartonnen doos klaarmaakt, worden de luchtkussens door de machine opgeblazen; deze kunnen vervolgens direct in de kartonnen doos worden gelegd.

fp-staples-1

Omdat de luchtkussens hoofdzakelijk uit lucht bestaan, kunnen ze na gebruik eenvoudig worden verwerkt door er gaatjes in te prikken, waardoor het volume naar 2% van het oorspronkelijke niveau wordt teruggebracht.

De geleverde oplossing omvat het compacte en ruimtebesparende Automatic Delivery System (ADS) dat de luchtkussens van de machine naar de verpakkingstafel transporteert. De modulaire oplossing is economisch zeer aantrekkelijk en maakt het mogelijk om verpakkingsmateriaal naar behoefte aan te maken. Hierdoor hoeven de luchtkussens niet te worden getransporteerd, kunnen de luchtkussens vooraf op de gewenste lengte worden gescheurd en kunnen bestaande machines eenvoudig worden uitgebreid. Iedere ADS is een maatwerkoplossing en kan daardoor worden geïntegreerd in vrijwel iedere verpakkingsomgeving.

Staples Poland startte in 1995 en heeft momenteel 78 werknemers. Het bedrijf biedt een breed assortiment kantoorartikelen, technologie, kantoormeubilair en bijbehorende dienstverlening.

fp-staples-2

Kijk voor meer informatie op www.fpintl.eu.