HomeNieuwsBedrijven en personenStandard Investment versterkt positie met overname Drink6

Standard Investment versterkt positie met overname Drink6

Na de acquisitie van het Nederlandse Sapje door Standard Investment in 2022 neemt de Nederlandse investeringsmaatschappij nu het Spaanse Drink6 over. Drink6 is in Spanje, Portugal en Frankrijk marktleider in verse detox- en groentensappen. Standard Investment wil na het integreren van beide bedrijven een leidende positie op de Europese markt voor verse en gezonde detox- en groentesappen veroveren.

Guido Grobbink, managing director bij Standard Investment: “Drink6 heeft een productportfolio met onder meer verse en gezonde sappen, shots en soepen. Wij hebben het bedrijf overgenomen van de oprichters die met Drink6 in de afgelopen vijf jaar een leidende positie in Spanje, Portugal en Frankrijk hebben veroverd.”

Net als het Nederlandse Sapje, dat met haar verse biologische groentesappen een sterke positie heeft in Nederland en België, verkoopt Drink6 bijna uitsluitend online direct aan consumenten. “We zien enorme kansen voor direct-to-consumer organic groentesappen. Het is een grote, maar zeer gefragmenteerde markt met heel veel kleine spelers. De combinatie Sapje en Drink6 is na samenvoeging Europa's grootste bedrijf in dit segment en kan daarmee echte impact maken op de markt”, aldus Grobbink.

Standard Investment nam eerder sappen- en drankenproducenten Riedel, Beyond Brands, Hero Sappen, Healthy People en Infra Foodbrands over en is met een jaarlijkse productie van meer dan 200 miljoen liter de nummer 1 in het sappensegment in Nederland.

Grobbink: “Wat we daarvan hebben geleerd is dat deze zeer gezonde groentesapjes moeilijk te verkopen zijn vanuit in het gekoelde schap van de supermarkt. Je kan ze door de lage zuurgraad veel minder lang bewaren dan fruitsapjes, en bij hoge druk pasteurisatie (HPP) gaan heel veel vitamines verloren. Daarom is directe online verkoop van diepgevroren sapjes de beste optie.”

Grobbink sluit nieuwe overnames niet uit: “De markt voor sappen en dranken is enorm in beweging en staat voor grote uitdagingen. Dan hebben we het over de samenstelling van de producten, maar bijvoorbeeld ook over duurzaamheid. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de verschillende bedrijven en merken in onze portefeuille, variërend van een marktleider als Appelsientje tot een premium niche-merk als Sapje, elkaar enorm kunnen versterken.” De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

www.standard.nl