HomeAanbodNiet-primair verpakkenSparck Technologies en FS Solutions gaan hun krachten bundelen

Sparck Technologies en FS Solutions gaan hun krachten bundelen

Sparck Technologies, de verpakkingsspecialist uit Drachten en FS Solutions, pionier op het gebied van transportbanden, hebben hun krachten gebundeld voor het optimaliseren van de automatische verpakkingslijnen van Sparck.

Sparck Technologies is gespecialiseerd in het automatisch op maat verpakken van producten en voert op dit moment twee verpakkingslijnen. Beide systemen scannen in 3D de afmetingen van ieder product en snijden vervolgens een doos op maat uit een strook eindeloos karton. Met snelheden tot 1.100 orders per uur wordt de verzenddoos wordt geheel automatisch om de order heen gevouwen, afgesloten en middels een label verzendklaar gemaakt. Snel, efficiënt en milieuvriendelijk.

Kees Oosting, CEO van Sparck Technologies zegt daarover: “Wij zien het als onze missie om betrouwbaar en duurzaam verpakken in de online retail de standaard te laten worden. Het is een zeer dynamische markt en daarom blijven we ieder dag onze technologie door ontwikkelen.”

De meest recente ontwikkeling betreft de zogeheten automatische infeed van de CVP Everest. Kees Oosting: “De automatische infeed is een unit die een vloeiende, geautomatiseerde koppeling biedt tussen het upstream-magazijn en onze geautomatiseerde verpakkingsoplossing. De Everest wordt, zonder dat er een operator aan te pas komt, voorzien van orders die vervolgens geheel automatisch worden verpakt en gelabeld. Klaar voor verzending.”

De auto-infeed unit is door Sparck zelf ontwikkeld en voorzien van speciale rollerbanden die er voor zorgen dat de te verpakken items op de juiste wijze bij de machine belanden. In FS Solutions is partner gevonden om deze speciale rollerbanden geschikt te maken voor de CVP Everest. De keuze voor FS Solutions is een bewuste geweest. De aanvoersystemen onderscheiden zich door nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen waar Sparck naar op zoek was.

Peter Horselenberg, directeur van FS Solutions, is verheugt met de samenwerking: “Sinds de oprichting van onze bedrijf hebben we één drijfveer gehad; klanten verder helpen. De auto-infeed voor de CVP Everest is een revolutionair concept. De samenwerking tussen Sparck en FS Solutions zien wij als een perfect voorbeeld van hoe specialisten in hun branche de handen ineenslaan om automatisch verpakken naar een nog hoger niveau te tillen.”

www.sparcktechnologies.com