HomeMachinesAandrijven en besturenSorteermachines BEST voorzien van stuurkasten van P&V Projects

Sorteermachines BEST voorzien van stuurkasten van P&V Projects

best-pv

Het Belgische bedrijf P&V Projects, onderdeel van P&V Elektrotechniek, gaat de stuurkasten leveren voor BEST. BEST (Belgian Electronic Sorting Technology) produceert sorteermachines en is actief in meer dan 60 landen. P&V Projects en BEST tekenden een akkoord voor een langdurige samenwerking. De overeenkomst is een succes voor de nieuwe aanpak van P&V Elektrotechniek. Met P&V PROJECTS biedt de firma maatwerk aan  b-to-b klanten. P&V OEM ontwerpt en produceert stuurborden in serie voor merkproducenten.

best-logo-2P&V Projects, een onderdeel van P&V Elektrotechniek, ontwerpt en assembleert hoogperformante laagspanningsborden op maat voor b-to-b klanten. P&V Projects gaat voor BEST de stuurkasten produceren van de sorteermachines die BEST in meer dan 60 landen verkoopt. “De kasten zullen in serieproductie worden gemaakt. Een deel van de kasten wordt van PLC-sturing voorzien, andere krijgen een traditionele sturing (relais, timers…). P&V Projects zal het project opstarten, waarna het zal worden overgedragen aan P&V OEM”, vertelt Roberto Musolino, Business Development Manager bij P&V Projects.

Focus op core business

BEST streeft ernaar om alles te kunnen sorteren: voedingsmiddelen, tabak, compost, electronic waste. 97 procent van de groepsomzet (72,6 miljoen euro in 2010) wordt in het buitenland gerealiseerd. “BEST groeit fors. Om de vijf jaar verdubbelen we onze omzet. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar toeleveranciers, wetenschappers en consultants om die groei te blijven garanderen. Dankzij de samenwerking met P&V PROJECTS kunnen wij ons blijven focussen op onze core business: innoveren in technieken om nog sneller en accurater materialen te sorteren”, aldus Eddy De Reys, Vice-President en co-Founder van BEST.

Serieproductie

“Vroeger maakten we de stuurkasten zelf, maar de groei van het bedrijf en de grote aantallen automatisatieborden die nodig zijn, stappen we nu over naar series met toch specifieke noden op maat van de eindklant”, vertelt Willy Vermeersch, Purchasing Manager bij BEST. “De keuze van BEST bewijst dat P&V de kennis en logistieke kracht heeft om ook OEM-bedrijven (Original Equipment Manufacturers) te kunnen bedienen. Door de samenwerking tonen we dat we het hoofd kunnen bieden aan de specifieke eisen die een quasi serieproductie stelt”, weet Ludo Lekens, Project Manager bij P&V Projects.

Succes voor nieuwe aanpak

De opdracht bewijst het succes van de nieuwe aanpak bij P&V. “We hebben onze organisatie opgesplitst in verschillende activity centers om beter te kunnen inspelen op de vragen van klanten. Met P&V Projects stellen we onze expertise ten dienste  van specifieke en complexe opdrachten bij allerlei soorten klanten. Industriële klanten, nutsbedrijven of installatiebedrijven willen immers producten op maat en eisen van ons een vlekkeloze service en een grote flexibiliteit. Sectorkennis is eveneens een vereiste: wij spelen daarop in. De BEST-opdracht bewijst dat we met die benadering de juiste keuze hebben gemaakt”, aldus Johan Van den Berckt, CEO van P&V elektrotechniek.

Kijk voor meer informatie op www.bestsorting.com en/of www.pnv.be.