HomeAanbodNiet-primair verpakkenSomic introduceert nieuwe en modulaire machine op Interpack

Somic introduceert nieuwe en modulaire machine op Interpack

De verpakkingsexperts uit Amerang in Beieren (Duitsland) introduceren hun nieuwe Somic 434 op Interpack 2023. Het bedrijf heeft een one-stop oplossing gecreëerd voor ieder toekomstgericht verpakkingsconcept met deze nieuwe machineserie voor trayverpakkingen, tray-cover of wraparound oplossingen.

Het nieuwe modulaire machineconcept is gebaseerd op bewezen en gestandaardiseerde functiegroepen en biedt maximale prestaties op een compacte footprint. Gebruikers in de voedings-, zoetwaren-, diervoedings-, non-food- en farmaceutische sector kunnen profiteren van tal van innovaties in hun omverpakking. Vergeleken met de toch al hoge mate van gemak van de 424-serie legt de nieuwe 434 machineserie nog meer nadruk op gebruiksvriendelijkheid.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is een snelle formaatwissel, wat een cruciale is eis voor veel klanten. “We denken dat snelle en flexibele formaatwissel een beslissende factor zal blijven bij machineontwerp op maat”, zegt Josef Bliemel, directeur systemen Engineering bij Somic en een belangrijke speler in de ontwikkeling van de nieuwe machineserie. “Verschillende gezinsgroottes en het brede scala aan varianten in de voedingssector zorgen voor hoge eisen aan het aanpassingsvermogen van de verpakkingsmachine. Door hier aan te voldoen biedt de nieuwe machine serie dubbel voordeel voor klanten: Operators profiteren van het gebruiksvriendelijke machineontwerp en de productieplanningsteams profiteren van de hoge flexibiliteit.”

Somic presenteert op Interpack nog een technologische innovatie. Bliemel vervolgt: “Als eerste in de industrie komt Somic met een volledig nieuw product pick-and-place systeem. Het ‘nieuwe' plaatsen en oriënteren geeft een scala aan mogelijke verpakkingsopties in het end of line verpakken. De toekomst is aanwezig op Interpack 2023.”

www.somic.de