Home Nieuws Bedrijven en personen SolidPack faciliteert in sociale werkvoorziening

SolidPack faciliteert in sociale werkvoorziening

Op de Dag van de Arbeid ondertekenden sociale werkvoorziening Felua-groep en SolidPack uit Loenen een samenwerkingsovereenkomst voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden ingezet bij de verwerking van massiefkartonnen archiefdozen en verpakkingen. Dit vindt plaats in een beschutte omgeving binnen het bedrijf SolidPack onder leiding van een door Felua-groep aangestelde meewerkend voorman.

SolidPack is een zelfstandige onderneming gericht op het ontwerpen, produceren en leveren van massiefkarton én massiefkartonnen verpakkingen. De belangrijkste grondstof is oud papier dat voor een groot deel ingezameld wordt in de omringende gemeenten. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen bedrijfsleven, werkvoorziening en gemeenschap op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Na een succesvolle proef van drie maanden, is de samenwerking omgezet in een overeenkomst. Op 1 mei jl. bekrachtigden Gerrie van Sunder, directeur van Felua-groep, en Dirk Schut, directeur van SolidPack, onder het toeziend oog van wethouder Johan Kruithof de samenwerking.

“Werken is ontzettend goed voor mensen”, aldus Johan Kruithof. “Als Gemeente kunnen we wel roepen dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk willen hebben, maar wij kunnen dit niet alleen. Deze vorm van samenwerking betekent winst voor iedereen.”

Felua-groep is blij met deze samenwerking. Van Sunder: “Onze mensen hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is mooi dat een bedrijf als SolidPack kansen biedt om met hen maatschappelijk te ondernemen. Deze samenwerking biedt voor beide partijen voordelen. SolidPack krijgt gemotiveerde medewerkers met begeleiding vanuit Felua-groep. En de medewerkers krijgen dankzij de overeenkomst een volwaardige plek op de arbeidsmarkt.”

Ook SolidPack is blij met de samenwerking met Felua-groep. Dirk Schut: “Niet alleen geven wij hen hiermee een kans zichzelf verder te ontwikkelen en te ontplooien, wij zijn hiermee ook in staat onze positie in bepaalde marktsegmenten te behouden.”

Kijk voor meer informatie op www.solidpack.eu.