HomeNieuwsBedrijven en personenSnoepfabrikant Astra Sweets sluit productielocatie Breda

Snoepfabrikant Astra Sweets sluit productielocatie Breda

Snoepfabikant Astra Sweets gaat de productielocatie van Astra Faam in Breda sluiten. De productie wordt geïntegreerd binnen de locatie Turnhout in België. Dat heeft de directie op 13 december kenbaar gemaakt aan de Ondernemingsraad en het personeel. De productielocatie in Breda sluit op 1 januari 2014.

Astra Sweets, onder meer bekend van spekjesmerk Frisia en dropmerk Faam, produceert ook veel onder private label. De fabriek in Breda staat bekend als De Faam, waar sinds 1838 suikerwerken en pepermunt wordt geproduceerd. Het bedrijf werd in 1989 overgenomen door Cadbury en kwam tien jaar later, samen met Frisia in Harlingen, in handen van Astra Sweets.

Het voorgenomen besluit tot sluiting van de productielocatie in Breda wordt ingegeven door de gevolgen van de algemene economische ontwikkelingen en de toenemende concurrentie waardoor Astra Sweets genoodzaakt is haar positie naar de toekomst te versterken. De verwachting van de directie is dat een groot deel van de werkgelegenheid behouden blijft.

Kijk voor meer informatie op www.astrasweets.com.

Bron: FoodHolland/EVMI