HomeAdvertorialNog sneller palletiseren per laag met de robots van DGS

Nog sneller palletiseren per laag met de robots van DGS

DGS processing solutions levert maatwerkoplossingen voor verschillende processen binnen de voedselindustrie. Dit varieert van inpaklijnen en interne logistiek tot het palletiseren van producten en (gekoelde) opslag hiervan. Ondanks het grote productportfolio werkt DGS nog iedere dag aan het ontwikkelen en verbeteren van innovatieve oplossingen, en met resultaat.

Eén van de laatste innovaties is het palletiseren per laag. Waar het vaak nog gebruikelijk is om dozen, kratten of blikken per product te palletiseren biedt DGS de mogelijkheid om complete lagen in één beweging te verplaatsen. Zo is de output aanzienlijk hoger en heeft u maar één robot nodig om diverse verpakkingen op te stapelen. Naast dit standaardsysteem is er ook de optie om automatisch spacers toe te voegen. Hiermee wordt koude lucht gelijk verdeeld over de pallet, wat in het geval van invriezen tijdswinst oplevert.

Om de volledige potentie van de palletiseerrobot te benutten, is het belangrijk dat de rest van het productieproces eveneens geoptimaliseerd is. Het gebruik van bijvoorbeeld transportbanden, liften en formeerunits kan hier enorm aan bijdragen. Bovendien kan verdere automatisering door middel van metaaldetectoren, weegsystemen en labelaars het proces nog efficiënter maken. Deze systemen zorgen ervoor dat de producten vooraf worden gecontroleerd, wat resulteert in beperkte downtime en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Ook na het palletiseren zijn optimalisatiemogelijkheden, zoals het automatisch wegen, wikkelen en labelen van pallets. DGS ontwikkelt, produceert en programmeert alles in eigen huis, omdat geen productieproces hetzelfde is. Dit zorgt voor een op maat gemaakte oplossing!

www.dgs-ps.com