HomeNieuwsSmurfit Kappa ontwikkelt duurzame trays voor Aldi Nord

Smurfit Kappa ontwikkelt duurzame trays voor Aldi Nord

smurfit-aldi

Met het oog op een betere uitstraling van groente en fruit in de winkel, kiest Aldi Nord voor nieuwe trays. Het Duitse bedrijf heeft voor de ontwikkeling van deze groente- en fruittrays verpakkingsspecialist Smurfit Kappa gevraagd voor de realisatie. “Deze nieuwe schappenpresentatie heeft naast een betere uitstraling onder meer een besparing van logistieke kosten en kortere levertijden in Europa tot gevolg. En dat levert een mooie bijdrage aan een duurzame maatschappij.”

Europese dekking

smurfit-logoVeel telers van AGF zijn door heel Europa gevestigd. “Dat is voor Aldi Nord een reden geweest om bij ons aan te kloppen”, aldus Jeroen Alkemade, Business Development Manager van Smurfit Kappa. “De Smurfit Kappa Group heeft een Europees netwerk van bedrijven die in staat zijn de gewenste druk- en traykwaliteit te produceren in alle landen van Europa. Hierdoor kunnen we zo veel mogelijk lokaal produceren. Dit bespaart logistieke kosten en garandeert korte levertijden.” De introductie van de nieuwe logistieke oplossing gaat in samenspraak met zowel de leveranciers van de Aldi (de AGF-telers) als de handelaren die met hun opzetmachines zorgen voor een correcte aanlevering van de trays.

Aldi Nord wil met de nieuwe trays de kwaliteit van de producten onderstrepen en groente en fruit in de winkel een betere uitstraling geven. Smurfit Kappa kan dat realiseren door de bakken te bedrukken in de meest hoogwaardige bedrukkingsvorm van flexografie, een high quality pre- en postprint.

Efficiëntie

Daarnaast heeft Aldi Nord gekozen voor een gestandaardiseerd concept (P84 model) met modulaire maatvoering van de trays. Een belangrijk aspect omdat het hierdoor mogelijk is alle productcombinaties op een pallet te stapelen doordat de trays in elkaar vergrendelen. Zo ontstaat stabiliteit en kunnen hoge pallets worden gebouwd. In het distributie centrum en in het vervoer kan op deze manier de pallet optimaal benut worden en blijft de kwaliteit van het product gewaarborgd. De trays zijn beschikbaar in golf -en massiefkarton.

In eerste instantie zullen alle Aldi-winkels in Duitsland die bij de Aldi Nord-organisatie horen, starten met deze vorm van winkelpresentatie. Met het ontwikkelen van deze nieuwe schappenpresentatie zorgen Smurfit Kappa en Aldi Nord voor een verbetering van het logistieke proces, terwijl het tegelijkertijd wel mogelijk blijft om de verschillende soorten groente en fruit te groeperen per pallet, per Aldi-winkel.

smurfit-aldi-2

Voor meer informatie:

Bron: Groentennieuws.nl