HomeNieuwsBedrijven en personenSmurfit Kappa ontvangt FSC-award

Smurfit Kappa ontvangt FSC-award

Smurfit Kappa UK heeft een award ontvangen van FSC (Forest Stewardship Council) voor haar nationale steun voor de FSC Friday, een internationale bewustwordingsdag van de FSC. Hiermee worden mensen meer bewust gemaakt van het belang van verantwoord bosbeheer en van de rol die de FSC hierin speelt.

Charles Thwaites, executive director van FSC UK, heeft de award op 19 februari uitgereikt aan Mike Fadden, regionaal directeur Oost van Smurfit Kappa UK, die de award namens het bedrijf in ontvangst nam. Verder waren aanwezig Melvyn Mabbutt, managing director van Smurfit Kappa Diss, en David Upton, general manager van Smurfit Kappa’s locatie in Peterborough.

De award wordt uitgereikt aan organisaties die via een specifiek project of een activiteit hebben bijgedragen aan het promoten van verantwoord bosbeheer in het Verenigd Koninkrijk. WWF en de Royal Mail hebben in 2011 awards gewonnen en Marks & Spencer in 2012. Verder heeft Bovis Lend Lease een award gewonnen voor de projectcertificering van het Olympic Athletes Village.

Smurfit Kappa heeft de FSC UK award gewonnen voor de activiteiten die het bedrijf heeft ondernomen op het gebied van educatie en het vergroten van bewustwording, die tijdens FSC Friday 2012 zijn georganiseerd. Verder erkent de award succesvolle pogingen om lokale gemeenschappen te bereiken en om met enthousiasme en verbeeldingskracht te helpen bij het verspreiden van de FSC boodschap.

Een aantal locaties van Smurfit Kappa heeft deelgenomen aan FSC Friday en een groot deel daarvan werkte samen met lokale scholen en gemeenschappen om kinderen te onderwijzen over het belang van verantwoord bosbeheer. Verder zijn interne communicaties en activiteiten georganiseerd om de boodschap te verspreiden onder de medewerkers. De regio Oost werd in het bijzonder in de spotlight gezet voor de activiteiten die werden gehouden op de locaties Diss, March en Peterborough.

Charles Thwaites, die naast zijn rol bij FSC ook High Sheriff is van Herefordshire: “We reiken niet meer dan vijf of zes van deze awards per jaar uit voor een uitmuntende bijdrage. Er zijn veel bedrijven die een award verdienen, maar de award wordt enkel uitgereikt voor specifieke projecten van bedrijven, die de naam van de FSC vooruit helpen. Daarom verkeerd Smurfit Kappa in uitstekend gezelschap. Als organisatie steunen we op zulke bedrijven, die zich inzetten voor de FSC en hun eigen klanten vertellen wat de FSC voor hen betekent en bovendien de boodschap verspreiden en klanten informeren. FSC Friday is een uitstekende manier om dit te doen.”

Melvyn Mabbutt: “Door het betrekken van de lokale schoolgaande kinderen bij FSC Friday hebben we niet alleen het belang van duurzaam bosbeheer gepromoot, maar ook een goed gemeenschapsgevoel ondersteund. Het idee om bomen te planten tijdens deze dag was een manier om een langdurige relatie met de gemeenschap te ondersteunen, omdat de kinderen steeds terugkeren naar de locatie om te zien hoe de planten groeien. Bovendien hopen we dit idee in hetzelfde gebied verder te ontwikkelen door het ophangen van vogelhuisjes.”

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.com.