Home Nieuws Bedrijven en personen Smurfit Kappa Benelux reikt Innovation & Sustainability Awards uit

Smurfit Kappa Benelux reikt Innovation & Sustainability Awards uit

Smurfit Kappa Benelux reikte onlangs in Rotterdam zijn Innovation & Sustainability Awards uit, die de meest innovatieve en duurzame verpakkingen binnen het bedrijf belonen. In totaal werden negen prijzen uitgereikt in diverse categorieën, verdeeld over innovatie (Consumer Packaging, Retail Ready Packaging, Industrial Packaging, Display, Other Applications) en duurzaamheid (Product, Supply Chain, Social). 31 verpakkingsconcepten waren genomineerd en werden tentoongesteld, waarbij de ontwerper telkens aanwezig was om uitleg te geven over de bijzondere aspecten van zijn of haar idee.

De prijsuitreiking vond plaats op het Drijvend Paviljoen in Rotterdam, een expertisecentrum van de innovatieve en inspirerende aanpak van klimaat, energie en water. “De locatie leent zich bij uitstek voor het etaleren van de innovatieve en duurzame ideeën van Smurfit Kappa”, klinkt het dan ook.

Voorafgaand aan de definitieve Award uitreiking verzorgde Daan Roosegaarde, artist and innovator een lezing over ‘Interactive Landscapes'. Hij noemt zichzelf een hippie met een businessplan, half ontwerper, architect en entrepreneur. “Waar het uiteindelijk om gaat is hoe we dingen op een onbevangen wijze kunnen maken die tot ‘leven’ komen. Belangrijk is het innovatief leiderschap. Daarbij moet je ook de techniek die uit de automatisering komt optimaal benutten. Verpakking is gekoppeld aan een emotie die je onder controle hebt. Toon verder enkel informatie als je het nodig hebt en laat je niet van de wijs brengen bij de presentatie van nieuwe ideeën door omstanders die meteen beginnen met een aarzeling”, aldus Roosegaarde. “Met lef en verbeelding gaan we ook in de verpakkingsbranche een nieuwe wereld tegemoet”, verklaarde Roosegaarde.

Op 26 september vinden de Europese Smurfit Kappa Innovation & Sustainability Awards plaats. Ook enkele inzendingen die in Rotterdam gepresenteerd zijn, gaan door naar deze grote finale.

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.nl.