HomeNieuwsSmoothies Fruity King maken portie fruit voor kinderen leuk

Smoothies Fruity King maken portie fruit voor kinderen leuk

fruityking-smoothies

Fruity King, Nederlandse producent van fruitsappen, ziet veel groeikansen in de verkoop van gezonde sappen voor kinderen. Daarom introduceert het bedrijf onder het premium merk the fruit lab: de Mega Mindy smoothie. De smoothies zijn gemaakt van 100% puur fruit, zonder enige toevoegingen; elk pakje bevat 50% van de dagelijkse fruitbehoefte. Fruity King heeft respect voor de natuur en zal altijd trachten het milieu zo min mogelijk te belasten. Belangrijk is dus ook dat de opvallende verpakkingen van Tetra Pak grotendeels karton bevatten, oftewel hernieuwbare grondstoffen.

Uit cijfers blijkt dat het segment gekoelde verse sappen harder groeit dan de markt (index 103 vs 92). Smoothies is nog een klein, maar zeer interessant segment. Daarnaast blijkt dat het aanbod in het gekoelde sappenschap voor de doelgroep kinderen van 3 tot 10 jaar nog erg weinig gezonde én lekkere drankjes en tussendoortjes bevat.

Focus op kinderen door smaak, acties en verpakking

Hanneke Mulder, marketing manager Fruity King: “De smoothies zijn onderdeel van the fruit lab. Daar worden onze fruitsappen door Michelin-sterrenkok Hans van Wolde gekeurd. Deze smoothies hebben we speciaal ontwikkeld voor kinderen door ze iets dunner te maken en te kiezen voor lekkere zoete vruchten. Het is een stuk leuker voor kinderen en ouders om de gezonde keuze te maken, vanwege de verpakking waar de populaire kinderhelden Mega Mindy & Mega Toby op staan. Ook kunnen de kinderen door speciale acties allerlei prijzen van hun helden winnen. De fruitige smoothie is lang houdbaar en is makkelijk mee te nemen naar school of sport. We hebben daarbij bewust gekozen voor een milieuvriendelijke kartonnen, fun verpakking voor kids, die opvalt door de opmerkelijke vorm.”

Facts & figures

  • Eerste smoothie van the fruit lab voor kinderen
  • The fruit lab is in 2008 geïntroduceerd en is marktleider in het buitenshuiskanaal
  • Twee favoriete smoothiesmaken: aardbei & banaan, mango & sinaasappel
  • Smoothies zijn gemaakt van 100% fruit, zonder toevoegingen
  • Opvallende verpakking Tetra Wedge Aseptic 180 ml
  • Aansprekend voor kinderdoelgroep door kinderhelden Mega Mindy & Mega Toby
  • Vanaf maart verkrijgbaar in Nederland in het koelvak van de supermarkt
  • Kartonnen verpakking van Tetra Pak die grotendeels uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen bestaat
  • Scherpe prijsstelling: 4 x 180 ml voor € 2,99

Over Fruity King

Volgens de missie ‘Enjoy life with nature's best fruit' laat de in 1992 opgerichte sapproducent Fruity King mensen op elk moment van de dag genieten van fruitsappen, gemaakt van het beste fruit. De sapproducent brengt producten op de markt onder de merknamen Fruity King, the fruit lab en Rijp. Chef-kok Hans van Wolde van het twee Michelin sterrenrestaurant Beluga in Maastricht treedt als ‘smaakmeester' en ambassadeur op voor de verse sappen van the fruit lab. De sappen van the fruit lab werden onder meer bekroond met de ‘Misset Catering Award', ‘Beste productintroductie 2008 in out-of-home' en ‘Beste Newcomer Brand'. Fruity King heeft respect voor de natuur en zal altijd met zo min mogelijke belasting voor het milieu proberen te werken. Fruity King perst dagelijks ongeveer twintig verschillende fruitsoorten tot sap en is daarmee één van de grootste fruitsappenproducenten van Nederland. www.fruityking.com

Over Tetra Pak

Tetra Pak is wereldspeler op het gebied van de verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. In nauwe samenwerking met klanten en leveranciers leveren zij producten die veilig en innovatief zijn en het milieu zo min mogelijk belasten. Daarmee komen zij iedere dag tegemoet aan de behoeften van honderden miljoenen mensen over de hele wereld. Met meer dan 20.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 150 landen, gelooft Tetra Pak sterk in verantwoord industrieel leiderschap en een duurzame werkwijze. Het motto “PROTECTS WHAT'S GOODTM” weerspiegelt de visie om voedsel, waar dan ook, op veilige en verantwoorde wijze beschikbaar te stellen. Tetra Pak is tevens partner in het WNF Climate Savers programma en heeft onder meer haar doel bereikt om in 2010 haar CO2-uitstoot wereldwijd met een absolute 10% terug te brengen ten opzichte van het niveau van 2005. www.tetrapak.nl