HomeNieuwsSkillpack installeert flexibele high speed traysealer Meca S4000 bij Koninklijke Fruitmasters Groep

Skillpack installeert flexibele high speed traysealer Meca S4000 bij Koninklijke Fruitmasters Groep

skillpack-fruitmasters-1

Skillpack, specialist in verpakkingsoplossingen, heeft recent de high speed Meca traysealer geïnstalleerd bij de Koninklijke Fruitmasters groep. Binnen deze groep heeft Skillpack in de loop der jaren al een aantal traysealers mogen plaatsen. Het unieke van deze laatst geleverde lijn is dat deze flexibiliteit combineert met hoge snelheid. Complex hierbij is het gegeven dat Fruitmasters voornamelijk zacht fruit, zoals aardbeien, en kwetsbaar fruit, zoals peren, verpakt. Deze producten zijn erg gevoelig voor beschadigingen, welke niet direct, maar wel bij de eindklant te zien zijn, en niet passen in het kwaliteitsbeeld van Fruitmasters.

skillpack-fruitmasters-2Om dit te bewerkstelligen heeft Skillpack de traysealer Meca S4000 dubbelstep ingezet. Er is gekozen voor deze oplossing omdat de machine werkt in de breedte. Dat wil zeggen dat de schalen naast elkaar de machine in lopen in plaats van achter elkaar. Hierdoor wordt in dit geval de slaglengte met bijna 70 % gereduceerd.

Dit geeft een rustige machineloop en behoud van hoge output. Uiteindelijk is het resultaat dat beschadigingen aan de producten worden geminimaliseerd hetgeen een vereiste is voor Fruitmasters en haar klanten.

De lijn is door Skillpack turnkey opgeleverd. Vanaf het weeg/vulstation van Fruitmasters wordt het product afgetakt en in twee fases op steek voor de machine gebracht en ingevoerd. Nadat het product verpakt is wordt het weer terug in lijn gebracht.

skillpack-logoOm snel over te schakelen naar een ander formaat is de machine uitgerust met een snelwissel systeem; de deel-tooling wordt door een gepatenteerd systeem uit de machine gehaald en het nieuwe formaat geïnstalleerd. Doordat alle niet maat gebonden delen gewoon in de machine kunnen blijven zitten is dit behalve een besparing van tijd ook een behoorlijke besparing van geld. Ook is het wisselen door de veel lichtere deel tooling ergonomischer geworden. Om nieuwe formaten te kunnen draaien is een investering in een volledige tooling niet meer noodzakelijk, enkel de maatgebonden delen bieden de oplossing.

Vanzelfsprekend is de lijn geconstrueerd volgens de nieuwste eisen en richtlijnen, RVS uitgevoerd en afwasbaar.

Voor meer informatie:

Skillpack
Ohmweg 39
2952 BD Alblasserdam
T (078) 693 39 00
F (078) 691 64 86
www.skillpack.nl
info@skillpack.nl