HomeNieuwsBedrijven en personenSjaak van Schie werkt als eerste met systeem van PackControl

Sjaak van Schie werkt als eerste met systeem van PackControl

Afgelopen maanden heeft PackControl, in samenwerking met Sjaak van Schie, hard gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe emballageregistratiesysteem. Sinds eind september is deze software bij Sjaak van Schie in gebruik.

Gebruik maken van PackControl heeft veel voordelen. Marcel Vreugdenhil, Logistiek Planner bij Sjaak van Schie, legt uit: “De voornaamste reden dat we gebruik maken van dit systeem is om tijd te besparen omtrent de registratie van in- en uitgaande fuststromen. Het gaat voornamelijk om Deense containers, oftewel CC's, en bijbehorende platen. Daarnaast draagt dit systeem bij aan het vergroten van de betrouwbaarheid van registraties van deze fuststromen. Zo synchroniseert PackControl de gegevens uit externe systemen van bijvoorbeeld Royal FloraHolland en interne systemen. Ook kunnen we afspraken die gemaakt zijn met klanten in dit systeem vastleggen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een efficiëntere manier van werken.”

De startup PackControl is ontwikkeld door mensen met een achtergrond in de IT en de logistiek. Door de eigen ervaring met de uitdagingen die komen kijken bij het registreren van fust was de ontwikkeling van een complete oplossing voor emballagemanagement een logische stap. “De afgelopen maanden hebben we samengewerkt met klanten als Sjaak van Schie voor de optimalisatie van het systeem”, vertelt Geert Kuiper, mede-oprichter van PackControl. “We hebben veel feedback gehad en deze stap voor stap verwerkt. We zijn blij dat we Sjaak van Schie konden helpen met de implementatie van PackControl. Onze software is breed inzetbaar, niet alleen bij bedrijven in de glastuinbouw, maar overal waar herbruikbare ladingdragers rondgaan.”

www.packcontrol.com