HomeMachinesRobotiserenSixpak robotiseert de assemblage van verspakketten en maaltijdsalades

Sixpak robotiseert de assemblage van verspakketten en maaltijdsalades

De kant-en-klare maaltijdsalades en verspakketten zijn niet meer uit de supermarkt weg te denken. De vraag vanuit de markt om het proces van het plaatsen van sachets en cups in verpakkingen te automatiseren, werd dan ook steeds groter.

Daarom ontwikkelde Sixpak samen met Beltech de SHEFF (SHarp en EFFicient), een compacte en mobiele robot met 3D-visiontechnologie die producten ‘random' pakt vanuit een krat en in trays op een transportband legt. Gespecialiseerd in cups/sachets en foodproducten, kan deze robot tot 50 producten per minuut in salades/verspakketten of andere verpakkingen plaatsen.

“Er was veel vraag naar een oplossing die dit probleem kon aanvechten. De vochtige en koude omgeving is ver van ideaal voor de werknemers en de eentonige arbeid werkt ook niet mee. Het grote verschil met andere Pick & Place-systemen is dat de producten niet eerst verenkeld hoeven te worden. SHEFF is de werknemer die als eerste begint, als laatste naar huis gaat en natuurlijk altijd gemotiveerd blijft”, aldus Sixpak.

Met SHEFF heeft het Eindhovense bedrijf nog een machine aan hun portfolio toegevoegd. Het bedrijf is continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor klanten die tegen complexe problemen aanlopen, waaronder ook de SHEFF.

www.sixpak-food.eu