HomeMachinesAandrijven en besturenSigmatek breidt innovatiecentrum wegens groei voor derde keer uit

Sigmatek breidt innovatiecentrum wegens groei voor derde keer uit

Sigmatek, gespecialiseerd in industriële automatiseringstechniek, groeit voortdurend. Al voor de derde keer wordt het Innovation Center in het Oostenrijkse Lamprechtshausen uitgebreid. Dit gebeurt in twee fasen. De eerste fase is al aan de gang en zal worden afgerond in 2017. De tweede fase in 2018, net op tijd voor het 30-jarig jubileum.

De totaaloplossingen van Sigmatek blijven succesvol op de internationale markt. In 2016 bereikte het middelgrote bedrijf uit Salzburg zelfs het beste jaar qua verkoop in haar geschiedenis. De continue groei van het familiebedrijf, nog steeds 100 procent particulier eigendom van de families Melkus en Kusejko, vereist een uitbreiding van de belangrijkste faciliteit in Lamprechtshausen. Momenteel werken hier 420 van het 500 medewerkers tellende bedijf.

In 2017 zal gebouw III worden verhoogd met één niveau, hierdoor wordt 1.500 m2 aan vloeroppervlak toegevoegd. De huidige hal voor onderzoek en testen zal ook worden uitgebreid met een palletmagazijn, waarbij twee extra verdiepingen als ‘state of the art' kantoorruimte zullen worden ingericht. Deze sectie met 1.650 m2 vloeroppervlak moet worden afgerond in april 2018. Dit is net op tijd voor het 30-jarige jubileum van Sigmatek.

De verhoogde capaciteit wordt zowel gebruikt voor het uitbreiden van de productie, logistiek en R&D alsmede voor management ruimten. Aan de high-tech specialisten worden moderne werkruimten en geoptimaliseerde omgevingen geboden. De tweede locatie in Oostenrijk, het engineeringcenter in Wenen, is eveneens uitgebreid. In 2016 werd het verplaatst naar nieuwe aangepaste kantoren en werd het aantal werkruimten verdubbeld.

“Wij willen vanzelfsprekend onze gezonde groei in de toekomst blijven voortzetten. De basis hiervoor is de royale uitbreiding van onze ontwikkeling, productie en logistieke capaciteit. Zoals altijd produceren wij nog steeds exclusief vanuit Oostenrijk. Wij voegen continu nieuwe medewerkers toe op alle terreinen binnen het bedrijf, met name in hard- en softwareontwikkeling, productontwikkeling, ondersteuning, testen en productie”, zegt Marianne Kusejko, CFO & Personnel Management.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.