SigmaControl voegt nieuwe vertegenwoordiger toe aan haar team

SigmaControl, distributeur van onder andere Sigmatek, Zenon en Kontron in de Benelux, voegt een nieuwe vertegenwoordiger toe aan haar team voor de Belgische markt. In de 42-jarige Peter Claessens uit Heusden-Zolder, voorheen werkzaam voor onder andere Rittal en ABB, is een ervaren verkoper gevonden om zowel nieuwe als bestaande relaties een gefundeerd totaaladvies in de industriële automatiseringsmarkt aan te bieden.

Opgeleid aan de Katholieke Industriële Hogeschool te Diepenbeek en afgestudeerd in de richting Electrotechniek gaat Peter Claessens bij SigmaControl een nieuwe uitdaging aan. Zo’n twintig jaar geleden na zijn studie startte hij als PLC-programmeur en met die technische kennis in de basis zal Peter het omvangrijke leveringspakket van SigmaControl kunnen aanbieden.

“SigmaControl is voor mij geen onbekende en toen ik hoorde dat Sven Verlinden versterking kon gebruiken, heb ik hem direct gebeld”, zegt Peter. De voorheen Sales Manager van CKS heeft een indrukwekkende staat van dienst: begonnen met het programmeren van complete productielijnen voor Ford Genk, Keulen en Valencia en zelfs voor BMW in de VS. “Na veel rond gezworven te hebben in zowel binnen- als buitenland voor Valiant kon ik na een zevental jaar bij ABB aan de slag op de sales-afdeling richting laagspanning producten.”

Daarna volgde een interessante periode bij Rittal, waar voor het totale product gamma klanten als Infrabel en de voedingsindustrie middels brand-management moest worden bediend. Het is nu de bedoeling om samen met collega Sven Verlinden het volledige Belgische landschap qua sales af te gaan dekken. “Vooralsnog hebben we een eenvoudige Oost/West-onderverdeling gemaakt. Maar ik denk dat onze beide contacten uit de industrie elkaar nu al overlappen”, zegt Peter lachend.

www.sigmacontrol.eu