HomeMachinesAandrijven en besturenSigmaControl presenteert snelle robot met besturing van Sigmatek

SigmaControl presenteert snelle robot met besturing van Sigmatek

SigmaControl uit Barendrecht laat op Empack in Den Bosch op 5 en 6 april ‘live' een interessante robotdemo op stand K315 zien. Een unieke pick & place robot uitsluitend aangestuurd met componenten uit de S-Dias serie van Sigmatek, waaronder een supercompacte servo-versterker.

Voor de 3-assige delta robot wordt gebruik gemaakt van een S-Dias CPU module gekoppeld aan modulaire servo modules voor de aansturing en terugkoppeling. De delta robot wordt bestuurd met een Sigmatek-totaaloplossing; een enkelvoudige controller die motion, logic, HMI, communicatie en een koppeling naar vision integreert. Het samenspel tussen de Sigmatek besturing en de Pick & Place levert een innovatieve, flexibel inzetbare parallel robot die grensverleggend genoemd mag worden.

De afmetingen van de super compacte, volledig geïntegreerde servo-versterker uit de S-DIAS serie van Sigmatek zijn indrukwekkend; 25 x 103.5 x 72 mm. De DC-061 met een vermogen van bijna 300 W, is ontworpen om een synchrone servomotor tot 6 ampère continue stroom bij 48 V DC te kunnen aansturen. Over een korte tijdsperiode kan de DC-061 zelfs een piekstroom van maximaal 15 ampère uitsturen. Met dit vermogen, kunnen hoog dynamische positioneringstaken snel en precies worden uitgevoerd, in combinatie met de snelle regeltechniek. Met recht op table-top formaat volledige te configureren en programmeren met behulp van het LASAL ‘all-in-one' engineering software pakket.

Empack Den Bosch 2017 – Stand K315

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.