HomeMachinesAandrijven en besturenSigmaControl presenteert componenten voor industriële automatisering

SigmaControl presenteert componenten voor industriële automatisering

U heeft het voornemen een bezoek te brengen aan Empack van 3 tot 4 april a.s.? Dan moet u beslist een kijkje komen nemen op de stand van SigmaControl. Op stand 3.C141 vindt u de nieuwste componenten op het gebied van industriële automatisering.

Uiteraard ontdekt u nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stappenmotoren aansturing en het all-in-one softwarepakket LASAL, het objectgeoriënteerde programmeringstool en een comfortabele Visualiseringapplicatie. Hiermee bent u in staat om krachtige machineconcepten eenvoudig te realiseren. Met de hard Real-time Ethernet-bus VARAN wordt de communicatie nog sneller, transparanter en flexibel.

Het HGW 1033 – WLAN panel van Sigmatek is uitgerust met een 10,4″ colour touchscreen, die met een gewicht van slechts 1300 gram ondanks de geïntegreerde battery pack net iets meer weegt dan de huidige kabel-verbonden versie. Dit draadloze apparaat geeft de operator meer vrijheid, doordat men zich kan verplaatsen in de omgeving van de machines en systemen zonder zorgen over kabellengte. Naast de overdracht van functie-georiënteerde data is het zelfs mogelijk om safety data te verzenden via WLAN. Voor dit doel is de HMI voorzien van noodstop- en bevestigingsknoppen, evenals een sleutelschakelaar. Safety relevante data wordt uitgewisseld via het standaard WLAN netwerk met behulp van het ‘black channel' principe.

Voor een 3-assige delta robot kan gebruik gemaakt worden van een S-Dias CPU module, bijvoorbeeld de CP102 gekoppeld aan een modulaire servo module DC061-1 voor de aansturing en terugkoppeling. De Delta robot wordt bestuurd met een Sigmatek-totaaloplossing: een enkelvoudige controller die motion, logic, HMI, communicatie en een koppeling naar vision integreert. Het samenspel tussen de Sigmatek besturing en de Pick & Place levert een innovatieve, flexibel inzetbare parallel robot die grensverleggend genoemd mag worden.

Op de stand heeft SigmaControl een live demo van een verticale verpakkingsmachine van VH Vertical Packaging.

www.sigmacontrol.eu