HomeMachinesAandrijven en besturenSigmaControl levert complete oplossing voor robotics en handling applicaties

SigmaControl levert complete oplossing voor robotics en handling applicaties

sigmacontrol-logoHet mobiele HGT 834 besturingspaneel van Sigmatek biedt een complete oplossing voor robotics- en handling applicaties. Dit panel combineert besturing, visualisatie en bediening in 1 bedieningsapparaat. Met de high-performance, low-loss EDGE technology processor kan de HGT-834 ook de periferie modules van een machine of systeem besturen zoals bijvoorbeeld bij transportbanden. Het besturingspanel biedt ook een comfortabel bedieningsoppervlak: een 8.4″ TFT kleuren display met touchscreen en 10 functietoetsen met LED's. Frequent benodigde functies kunnen worden geprogrammeerd en aangeroepen met behulp van deze toetsen.

Een micro SD-kaart wordt gebruikt als het opslagmedium voor het besturingssysteem, de software en data. De HGT 834 is uitgerust met diverse communicatie-interfaces: USB, Mini-USB, Ethernet, hard real-time Ethernet VARAN bus en CAN.

Veiligheidsfuncties zoals een 3-fase bevestigingsknop, een noodstop knop en key-switches zijn geïntegreerd. Handmatige bediening van de machine in de gevaarlijke zone is alleen mogelijk met de middelste instelling van de bevestigingsknop. Alleen door het volledig indrukken of loslaten van de knop, stopt de machine.

VARAN realiseert bus cyclustijden onder de 100 µs met minder dan 100 ns jitter en biedt zo het vereiste determinisme voor toepassingen met snelle bewegingen. Dankzij de Hot-Plug mogelijkheid van VARAN, kunnen zelfs extra componenten worden geïntegreerd tijdens de real-time verwerking.

Met een compact design en een robuuste plastic behuizing (IP 54 bescherming), heeft de HGT ergonomische afmetingen van 27 x 25 x 6,5 cm (B x h x D). De 8 m aansluitkabel biedt de nodige ruimte om vrij te kunnen bewegen.

Met bijgeleverde software Lasal, is de gebruiker voorzien van een complete en volledig geïntegreerd engineering tool met object georiënteerd programmeren en grafische weergave.

sigmacontrol-robot-1

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu of stuur een e-mail naar office@sigmacontrol.eu.