HomeNieuwsBedrijven en personenSIG tekent belangrijke samenwerking met Wereld Natuur Fonds

SIG tekent belangrijke samenwerking met Wereld Natuur Fonds

SIG heeft de krachten gebundeld met WWF om wereldwijd veerkrachtige bosecosystemen te helpen bouwen door duurzaam bosbeheer, -bescherming en landschapsherstel te versterken en uit te breiden.

“Al meer dan een decennium leidt SIG de sector in het stimuleren van vooruitgang op het gebied van duurzaam bosbeheer door middel van Forest Stewardship CouncilTM (FSC TM) -certificering”, zegt Samuel Sigrist, CEO van SIG. “Deze opwindende nieuwe samenwerking met WWF Zwitserland zal ons helpen een verdere positieve impact te creëren door meer bossen te beschermen en te herstellen en door anderen de weg te wijzen om bij te dragen aan bloeiende bosecosystemen.”

Sinds 2021 is SIG de eerste kartonproducent die alleen FSC-gecertificeerd karton koopt, wat hoge normen stelt voor duurzaam bosbeheer dat de biodiversiteit en gemeenschappen ondersteunt.

Nu, als een stap in de richting van haar ambitie om verder te gaan dan het goede voor mens en planeet, zal SIG in het kader van deze vijfjarige samenwerking met WWF Zwitserland rechtstreeks investeren in projecten die zijn ontworpen om duizenden hectaren bossen te beschermen en te herstellen, en om samenwerken met leveranciers, klanten en anderen om de bredere inzet van de sector voor duurzame bosbouw te versterken.

Door het partnerschap sluit SIG zich aan bij WWF's Forests Forward-programma, dat bedrijven, lokale gemeenschappen en andere belangrijke bosbelanghebbenden samenbrengt om de manier te veranderen waarop bossen worden gewaardeerd, beheerd, beschermd en hersteld ten behoeve van de natuur, de mensen en het klimaat.

“De sterke inzet van SIG voor bloeiende bossen sluit goed aan bij onze Forests Forward-visie”, zegt Thomas Vellacott, CEO van WWF Zwitserland. “Ons nieuwe partnerschap stelt ons in staat om samen te werken om gerichte ondersteuning te bieden voor risicobossen in hotspots voor biodiversiteit en ontbossingsfronten. Deze projecten zullen de bossen helpen bloeien, samen met de dieren in het wild en de mensen die ervan afhankelijk zijn.”

Projecten die via het Forests Forward-programma van het WWF worden uitgevoerd, zijn gericht op landschappen waar actie het meest nodig is om prioritaire boslandschappen te beschermen, duurzaam te beheren en te herstellen.

Het eerste gezamenlijke project voor SIG en WWF zal helpen om een ​​landschap in Mexico veilig te stellen dat dient als een kritiek leefgebied voor jaguars. Het project omvat een verbeterd bosbeheer van 100.000 hectare en herstel van nog eens 750 hectare bos. Het beslaat het Jaguar-landschap in de centrale Stille Oceaan in het westelijke kustgebied van Mexico. Vanwege hun grote habitateisen zal het behoud van de jaguars helpen om uitgestrekte gebieden in het centrale Pacifische landschap veilig te stellen die het risico lopen verloren te gaan. Deze gebieden zijn van vitaal belang voor het leveren van ecosysteemdiensten aan de lokale bevolking, onder meer om productieve voedselvoorraden en bewoonbare weersomstandigheden in stand te houden.

Projecten zoals deze zullen de Forest+-ambitie van SIG ondersteunen om de creatie, het herstel of het verbeterde beheer van 650.000 extra hectare bloeiende bossen te ondersteunen, een gebied dat gelijk is aan wat nodig is om onze dozen te maken.

www.sig.biz