Home Nieuws SIG Combibloc presenteert kartonnen fles

SIG Combibloc presenteert kartonnen fles

Sig Combibloc presenteert combidome, een fles gemaakt van karton. Deze innovatie combineert volgens het bedrijf de beste aspecten van karton met de beste aspecten van een fles. Markus Boehm, chief market officer (CMO) van SIG Combibloc: “Met combidome hebben we een kartonnen verpakking gecreëerd die een nieuwe dimensie geeft aan differentiatie en convenience en die net zo milieuvriendelijk is als het drankkarton.”

De combidome verpakking bestaat uit twee delen: een kartonnen body, dat is gemaakt van paperboard composite met een polymeerlaag aan de binnen- en buitenkant en een aluminiumlaag, en de draaidop domeTwist. In de combidome vulmachine, die 12.000 verpakkingen per uur kan vullen, worden de twee componenten samengesteld tot de kartonnen fles, aseptisch gevuld en veilig geseald. De opening is met 28 mm vrij groot, waardoor het voor consumenten eenvoudig is om drank uit te schenken en om rechtstreeks uit de fles te drinken.

Flexibiliteit

De combidome vulmachine biedt volgens SIG Combibloc de voor hun gebruikelijke flexibiliteit. Het verpakkingsdesign kan zonder het productieproces te onderbreken worden vervangen en het veranderen van het volume kost slechts enkele minuten. Verder zijn de vier zijden van de fles te bedrukken met zes kleuren door middel van gravure printing. De combidome verpakkingen worden bij klanten aangeleverd als platte, kartonnen sleeves. Deze zijn al voor geprint en over de lengte geseald.

Combidome wordt gemaakt van pulp van bomen uit FSC-gecertificeerde bossen en andere goed beheerde bronnen. Verder zijn zowel de combidome als de sluiting volledig te recyclen.

Kijk voor meer informatie op www.sig.biz.