HomeDossiersDesignSidel zet expertise in bij ontwikkeling van spiraalvormige flessen Fanta

Sidel zet expertise in bij ontwikkeling van spiraalvormige flessen Fanta

The Coca-Cola Company heeft samengewerkt met Sidel aan de spiraalvormige PET flessen van Fanta. Met haar 40-jarige ervaring op het gebied PET verpakkingen, werd het bedrijf benaderd om mee te helpen bij de ontwikkeling van de verpakkingen voor de industriële productie. In dit artikel aandacht voor de sleutelrol die Sidel heeft gespeeld in de succesvolle lancering van de nieuwe verpakkingen.

Fanta verscheen in de jaren veertig van de vorige eeuw in de schappen en is na Coca-Cola het grootste merk van The Coca-Cola Company. “Na jaren van succes in de internationale frisdrankmarkt, was de vorm van de Fanta verpakkingen, de zogenaamde Splash-vorm, eigendom geworden van de categorie koolzuurhoudende frisdranken in plaats van het merk. Dit is een vrij standaard verschijnsel in de levenscyclus van een merk dat onvermijdelijk in de tijd evolueert. Dit betekende dat het de juiste tijd was om de fles te herontwerpen met een indrukwekkende vorm om hem weer op te laten vallen in het schap”, aldus Gregory Bentley, Coca-Cola Packaging Engineer.

“We hebben een wereldwijd technisch netwerk opgezet waar up-to-date verpakkingsinformatie verzameld kon worden, specifieke marktvereisten en voortdurende feedback over geschikte ontwerpen”, vertelt Gregory Bentley. Als onderdeel van dit wereldwijde netwerk heeft Sidel een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling van de verpakkingen voor de industriële productie. “Het was geweldig om op Sidel te rekenen als onderdeel van dit project als een zeer bekwame en snel reagerende partner.” De nieuwe flesvorm vereiste groot begrip van hoe PET zich gedraagt ​​onder druk, met name met betrekking tot hoe de carbonatatie van de drank de vorm kan vervormen. Bovendien moest de nieuwe fles net als zijn voorganger 100 procent recyclebaar zijn.

Klik hier om verder te lezen…

Kijk voor meer informatie op www.sidel.com.