HomeMachinesAandrijven en besturenSick komt met universele sensor

Sick komt met universele sensor

sick-logoSick introduceert een universele sensor: de W9-3. De behuizing van de nieuwe sensor is gemaakt van Vistal, een glasvezelversterkt kunststof dat het volgens de leverancier kan opnemen tegen staal. Het materiaal is licht, sterk, duurzaam, robuust en kent een hoge mate van dichtheid. Door de speciale productietechniek gecombineerd met het gebruik van krachtige hightech-lijmen, heeft de W9-3 sensor een sterke en waterdichte constructie.

De sensor is verder uitgevoerd met een PinPoint LED voor een heldere en zeer homogene lichtspot en laat zich daardoor nauwkeurig en gemakkelijk uitlijnen. Andere voordelen hiervan zijn een grotere reikwijdte en een betere detectie van zeer kleine objecten, zo meldt de website van Verpakking-Totaal.

De W9-3 sensor is verkrijgbaar als taster (met een detectieafstand van 20 tot 350 mm), als reflector fotocel (met een reikwijdte tot 3 meter) en als zender-ontvanger (voor afstanden tot 6 meter). Daarnaast is er een reflector fotocel uitvoering voor detectie van transparante objecten en glas. Voor een universele en flexibele montage is de W9-3 verkrijgbaar met M3 of M4 bevestiging bevestigingsgaten, connector M8, M12, pigtail of vaste kabel.

sick-w9-3

Kijk voor meer informatie op www.sick.com.

Bron: Verpakking-Totaal