HomeNieuws"Shieltron magnetronverpakking wordt wereldwijde standaard"

“Shieltron magnetronverpakking wordt wereldwijde standaard”

Shieltron magnetronverpakkingen zullen gedurende 2013 overal ter wereld de standaard worden. Dat voorspelt Shieltronics, het in Eindhoven gevestigde bedrijf achter de Shieltron magnetronverpakkingen. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe generatie Shieltron Foils geïntroduceerd voor selectieve bescherming van voedsel tegen magnetronstalen.

De gepatenteerde folie kan worden toegepast als een in-mould label, sealfolie of pouch. Bovendien kan de verpakking gekoeld worden. Volgens Dick Geheniau, managing director van Shieltronics, is het bedrijf bezig met het vormen van partnerschappen in Azië en hij verwacht vanuit supermarkten in Europa en de VS meer interesse op basis van de reeds lopende projecten.

De verpakking kan 5-100% van de magnetronstralen tegenhouden, afhankelijk van de toepassing. Verder verdeeld de folie de magnetronstralen die op verschillende delen van hetzelfde product komen zodat het product gelijkmatiger kookt en sommige delen eventueel volledig beschermd blijven. Dit is bijvoorbeeld nuttig voor het klaarmaken van warm eten met koude sauzen of salades.

Soepkom

Volgens Dick Geheniau is het bedrijf bovendien bezig met de ontwikkeling van een soepkom die spatten in de magnetron tegengaat. Deze techniek was oorspronkelijk gericht op fabrikanten die leveren aan bijvoorbeeld restaurants, aangezien de kooktijd drastisch omlaag gaat, terwijl dezelfde kwaliteit wordt geleverd als bij traditionele kookmethoden.

Nu richt Shieltronics zich met de soepkom ook op retailers. Die vreesden aanvankelijk echter dat consumenten dit te duur zouden vinden. Dick Geheniau is van mening dat consumenten bereid zijn extra te betalen voor het gemak en de snelheid van het bereiden van de soep. IN het derde kwartaal van dit jaar zal de soepkom in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn in supermarkten.

In bijvoorbeeld Nederland, België en Duitsland wordt de Shieltron Foil al veel gebruikt volgens Dick Geheniau. Verder verwacht hij dat dit in de VS ook zal gebeuren gedurende dit jaar. Bovendien denkt hij dat de technologie in Azië erg populair kan worden, omdat gerechten in bijvoorbeeld India kunnen bestaan uit een warme curry met koude bijgerechten.


Kijk voor meer informatie op www.shieltronics.com.

Bron: FoodProductionDaily