HomeNieuwsBedrijven en personenSelo zet in op toekomstige groei met verhuizing naar Hengelo

Selo zet in op toekomstige groei met verhuizing naar Hengelo

Selo is vanaf begin september gevestigd aan de Asveldweg  in het Overijsselse Hengelo. Selo heeft zich de afgelopen 75 jaar gespecialiseerd op het gebied van foodprocessing, petfood- en vleesverwerking en flexibele systemen op het gebied van producthandeling en robotisering.

Voor de voedingsmiddelen- en petfoodindustrie ontwerpt, bouwt en levert Selo wereldwijd procesinstallaties. Daarnaast levert Selo vleesverwerkende machines en kunstdarmen aan de vleesindustrie. Als onderdeel van Selo Holding met het nieuwe hoofdkantoor in Hengelo heeft Selo nog vestigingen in Oldenzaal, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Denemarken.

Sinds de oprichting van Omori Europe in 2015, ontstaan na een strategische samenwerking
tussen Selo en Omori Machinery Company uit Japan, waren Selo en Omori Europe beide
aan de Eektestraat 1 in Oldenzaal gevestigd. De samenwerking met Omori heeft voor een
belangrijk deel gezorgd voor een versnelde groei van het bedrijf, aldus Willibrord Woertman, behalve algemeen directeur ook mede-eigenaar. “Via Omori kregen we toegang tot meer klanten en leveren we aan meer landen, zowel binnen als buiten Europa.” Hierdoor ontstond al vrij snel ruimte gebrek op de locatie in Oldenzaal.

Daarom is besloten verder in te zetten op specialisatie van beide bedrijfstakken. Selo zal zich vanuit Hengelo meer gaan richten op de installaties voor foodprocessing, petfood, vleesverwerking en flexibele systemen op het gebied van producthandeling en robotisering. Voor de foodprocessing levert Selo installaties voor het bereiden van mayonaise, ketchup, soepen, sauzen en fruit producten zoals bakkerijingrediënten en jam. Op de markt van honden- en kattenvoer is Selo naar eigen zeggen wereldwijd marktleider op het gebied van wet petfood, wat herkenbaar is als vlees in saus verpakt in blik of stazak.

Op het gebied van producthandeling en robotisering richt Selo zich voornamelijk op de foodsector. Hier wordt, mede door een tekort aan arbeidskrachten, steeds vaker gebruik gemaakt van robotoplossingen. Efficiënte robots, voorzien van camerasystemen, worden steeds meer een gevestigde waarde in de voedingsindustrie. Waar voorheen robots vooral werden ingezet bij het verpakkingsproces van voedingsmiddelen, zijn ze steeds tegenwoordig steeds vaker te vinden in productieruimten voor het bewerken, oppakken en verplaatsen van de producten zelf.

In Oldenzaal is nu meer ruimte ontstaan voor de verdere groei van Omori Europe, dat zich
met name zal richten op de verpakkingsmachines voor stazakken en horizontale flowpacks
voor zowel de voedingsmiddelen, farmacie als overige industrie. Tevens bevindt zich in Oldenzaal op industrieterrein de Hanzepoort Selo Verpakking wat speciaalverpakkingen levert op gebied van (kunst)darmen voor de vleesverwerkende industrie in Nederland en België.

www.selo.nl