Home Nieuws Bedrijven en personen Sekisui Kasei Europe uit Almelo gaat naar 24/7 productie

Sekisui Kasei Europe uit Almelo gaat naar 24/7 productie

Na een naamsverandering eerder deze maand van Sekisui Plastics Europe naar Sekisui Kasei Europe, besluit de Almelose dochteronderneming van de Japanse multinational om in coronatijd haar productie uit te breiden van 3-ploegendiensten naar 5-ploegendiensten en een 24/7 bezetting, inclusief de weekenden. Het bedrijf maakt deze stap om te kunnen blijven voldoen aan de sterke groei die in 2020 heeft doorgezet. Sekisui Kasei Europe produceert verpakkingen voor onder andere de voedselindustrie. Om de vijf-ploegen diensten te vervullen, heeft het bedrijf diverse vacatures uitgezet in de regio Almelo.

Het Japanse bedrijf is wereldwijd gespecialiseerd in het produceren van speciale polystyreen-verpakkingen voor de voedsel-, cosmetica- en automobielindustrie. Daarnaast legt Sekisui Kasei Europe haar focus op het recyclen van haar plastic. Vanwege een constante economische groei gaat Sekisui Kasei Europe in september over naar het 5-ploegensysteem.

Thijs Wansink, Managing Director van de Almelose groep, licht toe: “Het is een uitdagende, maar noodzakelijke stap. Wij hebben al enige tijd last van een capaciteitstekort in onze productie en kunnen niet meer aan de vraag van al onze klanten voldoen bij het behouden van een 3-ploegendienst. Het is best een ambitieus streven om de 5-ploegendienst rond te krijgen voor september, maar zeker niet onrealistisch gezien ons energieke team in Almelo. Het geeft dan ook een goede boost om, in een zware pandemietijd met een groeiende werkloosheid in de regio Twente, toch vacatures op te kunnen stellen en ons team uit te kunnen breiden met nieuwe mensen uit de regio.”

www.sekisuikasei.com