HomeNieuwsSecuryfence: veilig én flexibel afschermsysteem

Securyfence: veilig én flexibel afschermsysteem

nedpack-securyfence

Met een slim vormgegeven afschermsysteem bewijst Securyfence dat veiligheid en robuustheid hand in hand kunnen gaan met flexibiliteit en eenvoud. De gaaspanelen van Securyfence zijn eenvoudig te monteren, maar ook snel aan te passen als de situatie daarom vraagt. Het gepatenteerde afschermsysteem is in verschillende hoogte- en breedte maten verkrijgbaar. Zowel de stalen uitvoering als de RVS uitvoering zijn uit voorraad leverbaar.

securyfence-logoOpvallend kenmerk van het Securyfence afschermsysteem is de profilering van de gaaspanelen. Die zorgt voor extra stijfheid en dus een grotere veiligheid. Het Securyfence afschermsysteem voldoet dan ook volledig aan de nieuwe Machinerichtlijn 2006/42/EG en is daardoor bij uitstek geschikt als machinebeveiliging, machineafscherming of gebiedsbeveiliging.

Eenvoudig en flexibel

Het monteren van Securyfence is mede dankzij de profilering van de gaaspanelen verrassend eenvoudig. De gaaspanelen worden namelijk aan de verticale staanders bevestigd middels horizontale buizen, die door de mazen van de gaaspanelen kunnen worden geregen. De uiteinden van de buizen worden vervolgens met bouten aan de staanders gemonteerd.

Dankzij dit simpele maar doeltreffende ontwerp zijn de afschermsystemen van Securyfence niet alleen sterk, maar ook flexibel en snel op maat te maken. De monteurs hoeven daarvoor alleen maar de gaaspanelen op maat te knippen en de buizen in te korten. Zij komen dus niet meer voor onaangename verrassingen te staan als tijdens het monteren opeens een  obstakel in de weg blijkt te staan. Dat is anders dan bij de conventionele, in stalen kokers gelaste gaaspanelen. Die kunnen niet op maat worden gemaakt. Met het retour sturen van het te lange exemplaar  en het bestellen van een nieuw gaat kostbare tijd en geld verloren..

Draai- of schuifdeur

Het Securyfence afschermsysteem kan afhankelijk van de klantwens en de ruimte op de vloer worden voorzien van een enkele of dubbele draaideur of schuifdeur. Bij gebruik als gebiedsafscherming kunnen deze deuren kunnen worden voorzien van een grendel die met een sleutel is af te sluiten.
Bij toepassing als machinebeveiliging of machineafscherming, is extra veiligheid vereist. In dat geval is het noodzakelijk om een deurschakelaar te monteren, zodat de machine stilvalt bij opening van de draai- of schuifdeur. Klanten kunnen bij hun bestelling aangeven welk type deurschakelaar wordt gebruikt, zodat Securyfence de bijbehorende bevestingsmaterialen en eventueel ook de betreffende deurschakelaar kan meeleveren.
Voor wie nog een stap verder wil gaan, kan Securyfence ook een automatisch openende en sluitende deur leveren.

Standaard of op maat

Met het modulaire systeem van Securyfence kunnen machinefabrikanten en installateurs afschermingen bouwen in elke vorm die ze willen. De gaaspanelen kunnen in elke willekeurige hoek ten opzichte van elkaar worden geplaatst. Bij gebruik in productielijnen kunnen op maat doorvoergaten worden aangebracht. De gaaspanelen zijn leverbaar in twee standaardhoogtes. De hoogte van 2200 millimeter is ideaal bij bescherming van personen in de buurt van machines. Dankzij de kleine maaswijdte van 40 bij 40 millimeter kunnen de panelen zonder risico’s dichtbij de machine worden geplaatst. De hoogte van 1150 millimeter wordt veel gebruikt als de afstand tot de machine wat groter is. Ook worden deze panelen veel toegepast als reling op een bordes of als afscheiding tussen voetgangers en heftruckverkeer. Een speciale toepassing is het gebruik van de gaaspanelen als doorvalbeveiliging in palletstellingen.

De gaaspanelen zijn leverbaar in zes verschillende standaard breedtematen, variërend van 225 tot 1495 millimeter. Zowel de draai- als schuifdeuren zijn standaard 900 millimeter breed. Niet alleen de gaaspanelen, maar ook de deuren kunnen echter op locatie zonder duur gereedschap volledig op maat worden gemaakt. Het gepatenteerde afschermsysteem Securyfence is in elke RAL-kleur leverbaar. Uniek is dat het systeem van Securyfence ook in rvs-uitvoering verkrijgbaar is.

Uit voorraad leverbaar

Het afschermsysteem van Securyfence kan uit voorraad worden geleverd. Wie  bestelt, krijgt  de gevraagde spullen geleverd op een compacte bok die het uitsorteren van verschillende gaaspanelen vergemakkelijkt . Een paar dagen na bestelling kan de afscherming al overeind staan.

Securyfence wordt voornamelijk verkocht aan machinebouwers. Echter naast een groot aantal machinefabrikanten zijn er inmiddels zo’n dertig dealers verspreid over heel Nederland die Securyfence leveren aan bijvoorbeeld de plaatselijke houtzagerij of het locale vleesbedrijf.

Meer over Securyfence

Securyfence levert afschermsystemen voor machinebeveiliging, machineafscherming of gebiedsafscherming. Uniek is het modulaire ontwerp, waardoor de afschermsystemen flexibel zijn en eenvoudig en snel volledig op maakt gemaakt kunnen worden. Inmiddels staan de afschermsystemen van Securyfence al in een groot aantal bedrijven in binnen- en buitenland.

nedpack-securyfence

Kijk voor meer informatie op www.securyfence.com.