Op 4 oktober organiseren de vakbladen Verpakken, VerpakkingsManagement en Entree in samenwerking met mediapartner Pack Online het Food Waste Congres. Met veel aandacht voor de rol van de verpakking én andere manieren om verspilling tegen te gaan komen aan bod. U krijgt een update van de status van voedselverspilling, de ontwikkelingen op gebied van de verpakkingsketen, oplossingen, u wordt geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk en u ontmoet waardevolle contacten. Inschrijven voor het Food Waste Congres kan nog tot morgen 12.00 uur.
Een van de sprekers is Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens bij Wageningen Research. Hij vindt de verpakking belangrijk, maar benadrukt dat de verpakking alléén niet de oplossing biedt. “Er gebeuren goede dingen, maar er is door de verpakkingsindustrie te lang geroepen: wij hebben de oplossing. Dat is niet mogelijk. Het is een ingewikkeld model en de verpakkingsindustrie moet er een onderdeel van worden in plaats van te claimen de oplossing te hebben.” Toine Timmermans is een van de sprekers uit de wereld van onderzoek, de Zweedse Katarina Nillsson de andere. Zij kijkt naar het verband tussen verpakking, duurzaamheid en verspilling.
Food Trendwatcher Marjan Ippel ziet food waste niet als een probleem, maar als een uitdaging. Ze geeft een overzicht van inspirerende oplossingen. Food waste watcher Thomas Luttikhold zal ervaringen en inzichten delen uit zijn praktijk. Hij reduceerde al veel verspilling. Namens AIPIA zal Eef de Ferrante vertellen over beschikbare technologie en een wake-up call doen. Ook vertelt hij over onderzoek naar hoe de consument reageert op een condition indicator op een verpakking. Food journalist Puck Kerkhoven laat zien wat je thuis kunt doen.
Dagvoorzitter is Hester Klein Lankhorst, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Zij zal panelgesprekken leiden met vertegenwoordigers voor InStock, Kromkommer, NoFoodWasted, AH en Arla. Ze interviewt ook D66 kamerlid Tjeerd de Groot, specialist op het gebied van voedselproductie.
Kom op woensdag 4 oktober naar het Food Waste Congres. In een middag bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelen en gaat u met een flinke dosis inspiratie en nieuwe contacten weer naar huis. De middag vindt plaats bij SPANT! in Bussum en is geheel verzorgd, inclusief lunch en borrel.
Kijk voor meer informatie op www.foodwastecongres.nl.