HomeNieuwsSEALPAC innovaties tijdens IFFA 2010: ShrinkStyle voor het beschermd verpakken van vers...

SEALPAC innovaties tijdens IFFA 2010: ShrinkStyle voor het beschermd verpakken van vers vlees en gevogelte

sealpac-shrinkstyle

Hoe kunnen verpakkingen gebruikersvriendelijker worden geopend? Hoe kan de rijping van vleesproducten in het zelfbedieningssegment worden geoptimaliseerd? Is het mogelijk om een efficiëntere en toch flexibelere krimpverpakking te realiseren? Voor elk van deze drie belangrijke thema’s in de levensmiddelenindustrie ontwikkelde SEALPAC, de toonaangevende leverancier van schalensluit- en dieptrektechnologie, innovatieve verpakkingsoplossingen, die het bedrijf voor het eerst tijdens IFFA 2010 zal presenteren. Deze internationale beurs voor de complete vleessector, die haar deuren opent van 8 tot en met 13 mei 2010 in Frankfurt am Main (Duitsland), heeft bewezen het bepalende, wereldwijde platform te zijn voor het nemen van investeringsbeslissingen.

Een efficiënter krimpverpakkingsproces met ShrinkStyle®

sealpac-logoShrinkStyle®, één van de drie innovatieve verpakkingsoplossingen, biedt tal van verbeteringen voor met name de vleesverwerkende industrie. Dankzij dit prestatiegerichte concept verhoogt SEALPAC de efficiëntie van het krimpverpakkingsproces. Het volledig geautomatiseerde systeem combineert de voordelen van de dieptrek- en krimptechnologie: een dieptrekmachine vormt een verpakking uit de onderfolie, die vervolgens met het product wordt gevuld, gevacumeerd, geseald en gekrompen. Voor producten als rood vlees wordt een speciale krimpfolie gebruikt, die het rijpingsproces optimaliseert. Deze krimpfolie past als een tweede huid om het product en vermindert vochtverlies, waardoor de houdbaarheid en het (rode) kleurbehoud van het vlees – beide cruciaal in het rijpingsproces – aanzienlijk worden verbeterd. 

Het ShrinkStyle® verpakkingsysteem, dat beschikbaar is op alle SEALPAC dieptrekmachines binnen de RE-serie, maakt efficiënt gebruik van materialen en waarborgt een volledig gecontroleerd krimpverpakkingsproces. Door de perfecte pasvorm zorgt ShrinkStyle® voor een unieke krimpverpakking, die bescherming van het product combineert met een opvallende verschijning, zelfs bij de meest veeleisende productvormen.

Het nieuwe ShrinkStyle® systeem is uitermate geschikt voor vers gevogelte. Zelfs hele kippen, een imagoproduct binnen dit segment, worden hermetisch afgesloten ondanks hun bijzondere anatomie, die de kipverwerkende industrie altijd voor een uitdaging stelt. De ShrinkStyle® folie past, met behoud van het gecontroleerde krimpverpakkingsproces, ook als een tweede huid om hele kippen, al dan niet geplaatst op een EPS draagschaal. De bijzonder sterke afdichting beschermt de vogel in de volledige productieketen tegen vochtverlies, waardoor het zijn versheid behoudt en de houdbaarheid duidelijk wordt verbeterd.

Drie innovaties tegelijk tijdens IFFA 2010

Naast ShrinkStyle®, dat niet alleen voor kipverwerkers een volledig geautomatiseerde en materiaalbesparende verpakkingsoplossing biedt, zal SEALPAC nog twee andere, revolutionaire oplossingen introduceren tijdens IFFA 2010. Het nieuwe, gebruiksvriendelijke EasyPeelPoint-systeem zal een verandering teweegbrengen in het openen van verpakkingen, die zowel op dieptrek- als schalensluitmachines geproduceerd worden. Daarnaast zal TenderPac, onze twee-compartimenten-dieptrekverpakking voor vers vlees, zorgen voor perfect gerijpte en smakelijk gepresenteerde (rund)vleesproducten met een maximale houdbaarheid. Drie innovatieve oplossingen tegelijk om de verpakkingsprestaties te verbeteren – en nog veel meer. Ultrapak BV, exclusief vertegenwoordiger van Sealpac in de Benelux,  zal alle dagen vertegenwoordigd zijn op de stand van SEALPAC tijdens de IFFA 2010 in hal 4, stand D10.

ultrapak-logoVoor meer informatie:
Ultrapak
De Dinkel 17
8253 PK Dronten
T (0321) 31 96 16
F (0321) 31 53 07
www.ultrapak.nl
info@ultrapak.nl