HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenSealed Air ontwikkelt eerste folie voor voeding met Certified Circular Resins

Sealed Air ontwikkelt eerste folie voor voeding met Certified Circular Resins

Sealed Air heeft 's werelds eerste plastic folie voor voeding ontwikkeld die Certified Circular Resins (CCR) bevat en streeft ernaar om tegen 2025 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingsoplossingen te creëren. De nieuwe folie Cryovac rBDF S10 is gemaakt met tot 30% CCR en is gecertificeerd door de International Sustainability & Carbon Certification (ISCC).

Samen met zijn marktleidende niveaus van gerecycled plastic helpt Cryovac rBDF S10 voedingsbedrijven om de duurzaamheid verder te verbeteren door zijn ultradunne barrière. Met 21 micron is dit een derde lichter dan veelgebruikte HFFS-verpakkingen en drie keer dunner dan andere thermovormbare folies.

“Het innovatieve gebruik van CCR in Cryovac BDF S10 vormt een perfecte aanvulling op de ultradunne, hoge slijtage, mechanische weerstand en anticondensatieprestaties van de verpakking. Samen vormen deze een verpakkingssysteem dat goed is afgestemd op een circulaire economie die erop gericht is afval te verminderen en vindingrijkheid te vergroten”, zegt Arnaud Brunet van Sealed Air.

www.sealedair.com