HomeDossiersE-commerceSealed Air onderzoekt rol van verpakking bij beschermen van voedselintegriteit

Sealed Air onderzoekt rol van verpakking bij beschermen van voedselintegriteit

Bijna de helft van de shoppers heeft sinds het begin van de pandemie online voedsel gekocht, waarbij producten die vers aankomen een belangrijke factor blijken te zijn voor negen op de tien (94,4%) consumenten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Sealed Air en GlobalData.

Inzichten uit het onderzoek onder 1.500 consumenten in groeiende e-commercemarkten voor levensmiddelen in heel Europa werden gedeeld tijdens het recente online evenement Deliver It Fresh van Sealed Air, dat zich richtte op de strategische rol van verpakkingen bij het beschermen van voedselintegriteit en het verbeteren van de tevredenheid van de klant.

Onderzoeksresultaten tonen aan dat beschadigde verpakkingen, nattigheid en slechte geuren een van de meest voor de hand liggende tekenen zijn van een gebrek aan versheid bij het ontvangen van voedselleveringen, waarbij consumenten geloven dat geïsoleerde verpakkingen, ijszakken en krimpzakken de meest effectieve manier zijn om e-food vers te houden.

Joseph Robinson van GlobalData merkte op: “Door de pandemie is de populariteit van e-commercemodellen voor levensmiddelen, zoals abonnementen en speciale dozen en maaltijdpakketten, toegenomen, evenals macrotrends zoals regionaliteit, duurzaamheid en personalisatie.

“Hoewel deze trends en manieren om voedsel te kopen verschillen worden ze allemaal ondersteund door dezelfde kritische factor, namelijk versheid. Dit is de reden waarom verpakkingen zo essentieel zijn om de verkoop te stimuleren en de reputatie en klantloyaliteit van een merk te behouden. Een krachtig systeem kan ervoor zorgen dat voedsel in de perfecte staat aankomt die het winkelend publiek verwacht en waar ze geen concessies aan doen.”

Het online evenement Deliver It Fresh toonde een verscheidenheid aan verschillende primaire en secundaire verpakkingsoplossingen van Sealed Air voor het verbeteren van productbescherming, temperatuurgarantie en voedselintegriteit.

www.sealedair.com