HomeMachinesAandrijven en besturenSealed Air laat fabrikanten van levensmiddelen slimmer produceren

Sealed Air laat fabrikanten van levensmiddelen slimmer produceren

Apparaten en fabrieken worden steeds slimmer door geavanceerde technologieën en connectiviteit. Het gevolg hiervan is dat er een enorme hoeveelheid productiegegevens beschikbaar is geworden voor bedrijven. Al deze informatie kan overweldigend zijn en soms zelfs verstorend werken. Hoe kunnen bedrijven met succes gebruikmaken van deze goudmijn aan inzichten en zinvolle stappen zetten in hun productieprocessen die echt van invloed zijn op hun winstgevendheid?

In de voedingsmiddelenindustrie duwt de technologische vooruitgang en de opkomst van slimme fabrieken en big data, innovatie en winstgevendheid naar een nieuw niveau. Met deze sectorverandering heeft Sealed Air Food Care haar verpakkingsactiviteiten veranderd in een geavanceerd kennisbedrijf en CogniPRO gelanceerd.

CogniPRO ondersteunt voedselverwerkers en biedt holistische oplossingen om gemakkelijk productiedoelen te bereiken met geoptimaliseerde prestaties. Joseph Fiondella (foto), Executive Director Systems & Integration bij Sealed Air Food Care, legt uit: “Sealed Air Food Care CogniPRO combineert geavanceerde technologie met geavanceerde data-analyse en bruikbare inzichten. Dit heeft direct invloed op de ‘bottom-line’ en helpt onze klanten innovatief te blijven. Voedselverwerkers die al profiteren van Cryovac-vacuümverpakkingssystemen en -materialen kunnen hun prestaties met CogniPro naar een nog hoger niveau tillen om verbeteringen in alle stadia van de lijnbediening te waarborgen. Dit is het mooie van het implementeren van big data-denken en het gebruiken van internet of things-technologieën. Toonaangevende bedrijven zijn dit pad reeds ingeslagen, voordat ze achterblijven en hun activiteiten niet meer zullen concurrerend zijn.”

CogniPRO helpt bedrijven hun projectbeheer te verbeteren en een beter rendement op hun investering te behalen. Door middel van voorspellende gegevensmonitoring en -analyse kunnen operationele en resource uitdagingen worden voorkomen, waardoor processen op tijd en binnen het budget draaien. Bovendien kunnen met efficiëntere operaties een lager energieverbruik en minder afval worden bereikt om de duurzaamheidsreferenties van voedselverwerkers te versterken.

Joseph Fiondella merkt op: “In de komende jaren zullen apparatuurmonitoring en big data-analyses standaardcompetenties zijn voor voedselproducenten. Bij Sealed Air willen we bedrijven ondersteunen bij het implementeren van hoogwaardige apparatuurtechnologie voor het verzamelen, analyseren en optimaliseren van gegevens. Als gevolg hiervan kunnen producenten hun eigen informatie in realtime gebruiken als een extra waarde voor strategische acties en concurrentievoordelen.” Met het doel om de klant in elke fase van het productieproces te ondersteunen met een uitgebreide aanpak, omvat CogniPRO vier stappen.

De eerste stap is ‘Essential Cryovac Core Services’ en omvat installatie, onderhoud, renovatie en reparatie van installatiesystemen. De tweede stap is ‘CogniPRO Core Services’ en gaat over verpakkingsprocessen, audits en training. In dit stadium wordt de status van apparatuur bewaakt op basis van de doelstellingen en behoeften van een bedrijf en wordt deze ondersteund door op maat gemaakte consultancy en opleiding van medewerkers door specialisten van Sealed Air. De derde stap is ‘CogniPRO Integration Services’, hierin wordt de klant geholpen bij de ontwikkeling en het beheer van projecten, waaronder voorbereiding van de lijn, systeemaanpassing en softwareconfiguratie. De vierder en laatste stap is ‘CogniPRO Link Services’ en omvat apparatuurbewaking, data-analyse en identificatie van prestatieverbeteringen. In het bijzonder zal de ‘Crucial Uptime Enforcement’ worden beheerd om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen, de algehele operationele efficiëntie te verhogen en onverwachte productie-uitvaltijd en gerelateerde kosten te verminderen.

“Bij Sealed Air willen we al onze kennis en expertise gebruiken om de output te analyseren en een onderlinge verbinding van elk productie-element te garanderen. Hierdoor ontstaat een eindproduct dat de verwachte resultaten van de marktstrategie kan overtreffen”, concludeert Joseph Fiondella.

Klik hier voor een filmpje…

Kijk voor meer informatie op www.sealedair.com.

Foto: Ferret.com.au