HomeDossiersE-commerceSealed Air introduceert papieren zakken voor machines Autobag

Sealed Air introduceert papieren zakken voor machines Autobag

De duurzame ontwikkeling die webwinkeliers doormaken is al lang geen doel op zich meer. Duurzaamheid is een pijler en een intrinsiek aspect van de ontwikkeling van hun bedrijf geworden. De vraag is niet langer of je beschikt over duurzame materialen of niet, het moet gewoon. De echte vraag is hoe je duurzame verpakkingen combineert met productiviteit.

Dit jaar heeft Sealed Air besloten om dit probleem aan te pakken door operationele efficiëntie en duurzame ontwikkeling te combineren. Autobag, een bekend merk van de Sealed Air Group, biedt al meer dan 50 jaar geautomatiseerde verpakkingssystemen aan. Deze verpakkingsmachines, tot nu toe gewijd aan het verpakken in PE-zakken voor alle sectoren, introduceren hun nieuwkomer op de markt voor verpakkingsoplossingen: de 850SP.

Deze nieuwe geautomatiseerde verpakkingsmachine werkt op dezelfde manier als zijn voorganger, de 850S van het merk Autobag. Zakken bedrukken, zakken openen, lassen, etc., het is in alle opzichten vergelijkbaar, behalve op één punt: het werkt alleen met 100% papieren zakken. Inderdaad, deze verticale verpakkingsoplossing gewijd aan de verwerking van e-commerce bestellingen maakt het mogelijk om de verpakking en verzending van enkelvoudige en meerdere bestellingen van ready-to-wear, accessoires of sportartikelen te automatiseren.

Dankzij de geïntegreerde printer drukt dit systeem verzendlabels rechtstreeks op de zakken/pakketten af voordat ze worden gevuld om het gebruik en het aanbrengen van een etiket, enerzijds, en anderzijds om de verspilling van materiaal te beperken (hier de verspilling van Autobag-zakken). Zodra het etiket op de zak is gedrukt, wordt deze open aangeboden aan de operator die er enkel nog de bestelling dient in te steken en de lascyclus hoeft te activeren door middel van een aanraakknop. En dat is het. De bestelling is verpakt in een papieren verpakking, klaar om te worden verzonden. Alle handmatige bewerkingen van het openen van verpakkingen, het plakken van etiketten, het sluiten van verpakkingen, zijn geautomatiseerd. De 850SP kan op deze manier tot 8 zakken/minuut verwerken, afhankelijk van het bestelprofiel.

Papieren verpakkingen, ruimtebesparend, lichtgewicht en ontworpen om recycling te bevorderen, dit is de belofte van Sealed Air met deze nieuwe oplossing. De consument weet meteen hoe hij de verpakking moet weggooien, hij kan het recycleren in de papiersortering. Het neemt minder ruimte in beslag dan een kartonnen verpakking, het is niet nodig om het plat te maken, wat tijd bespaart voor de online shopper.

Bovendien biedt het automatiseren van de creatie van uw pakket een kwalitatief resultaat in vergelijking met een handmatig voorbereide bestelling, waardoor de klantervaring nog meer wordt geoptimaliseerd. Een andere reden motiveerde het merk Autobag om in deze richting te innoveren: winstgevendheid. Het gebruik van papieren verpakkingen zorgt voor besparingen ten opzichte van kartonnen dozen. Minder materiaal en lichtere verpakkingen. Dit leidt tot besparingen op het gebied van grondstoffen maar ook op transport.

Kom zelf de Autobag 850SP ontdekken en testen op Empack in Den Bosch op 5
en 6 april op de Sealed Air stand 3.A26.

www.sealedair.com