HomeNieuwsSealed Air introduceert anti-condens folie

Sealed Air introduceert anti-condens folie

Sealed Air heeft een high-performance polyolefine krimpfolie met anti-condens eigenschappen, Cryovac CT-312E, geïntroduceerd. Hiermee worden verse groenten en fruit beschermd terwijl het product er aantrekkelijk uit blijft zien. De nieuwe folie van negen micron levert volgens Sealed Air dezelfde prestaties als een traditionele vijftien micron folie en heeft goede transparantie en krimpeigenschappen.

Hierdoor worden hygiëne en voedselveiligheid verbeterd. De sterke seal behoudt zelfs bij lage temperaturen vochtigheid en versheid van het product.

De fast seal van de Cryovac CT-312E verhoogt de productiviteit en is goed bestand tegen scheuren en doorprikken. Bovendien worden energiezuinigheid en kostenefficiëntie verhoogd doordat de sealtemperatuur lager is dan gebruikelijk. Volgens Natalia Balogh, Europese product manager voor krimpverpakkingen bij Sealed Air, biedt de Cryovac CT-312E folie belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele folies. “Voorheen moesten producenten van verse groenten en fruit en retailers een kiezen tussen uiterlijk en de hoeveelheid bescherming bij het selecteren van een beschermende folie. Cryovac CT-312E heeft een dunnere optie, die er beter uitziet, waardoor consumenten de producten aantrekkelijker vinden.”

De folie is geschikt voor een breed scala aan horizontale vorm-, vul- sluitmachines en L-Sealers en kan worden gebruikt voor zowel enkele verpakkingen als multi-packing. Natalia Balogh: “We hebben al een aantal indrukwekkende succesverhalen gehoord, zoals het verbeteren van de efficiëntie van het verpakken van broccoli met 30% vanwege de langere rollen en daarmee het minder vaak hoeven vervangen van de rollen.” De Cryovac CT-312E is onderdeel van de SmartLife Mission van Sealed Air, waarmee het bedrijf haar klanten en andere belanghebbenden wil laten inzien welke voordelen en impact verpakkingsoplossingen hebben op het milieu.

Kijk voor meer informatie op www.shrink-pkg.com.