Home Nieuws Bedrijven en personen Sealed Air geeft inzicht in toekomst van verpakken van voedingsmiddelen

Sealed Air geeft inzicht in toekomst van verpakken van voedingsmiddelen

Het belang van automatisering voor het aanpakken van enkele van de grootste uitdagingen waarmee verpakkers van voedingsmiddelen worden geconfronteerd, stond centraal tijdens het meest recente evenement Packforum van Sealed Air. Professionals op het gebied van verwerking, verpakking en retail uit heel Europa namen deel aan het online evenement om meer te weten te komen over de groeiende waarde van verpakkingsautomatisering in een wereld na een pandemie, waar voedselveiligheid, beveiliging en duurzaamheid met nieuwe problemen te maken hebben gehad.

“Het automatiseren van lijnen kan de uitdagingen van de schaarste aan arbeidskrachten het hoofd bieden en het aantal mensen dat tegelijkertijd werkt moet verminderen om het welzijn van de werknemers te beschermen. Bovendien kan technologie niet alleen mensen uit de gevarenzone halen, maar ook contactpunten tijdens het verpakken minimaliseren om processen ‘contactloos' te maken en zo de voedselveiligheid en -kwaliteit te helpen verbeteren”, vertelde Duncan McIntyre, EMEA Systems and Integration Director bij Sealed Air.

“Geautomatiseerde systemen kunnen de afmetingen van voedingsmiddelen nauwkeuriger meten en beter passende verpakkingen specificeren. Dit kan het verpakkingsvolume minimaliseren en ook de productpresentatie verbeteren om de inkoop te verhogen en verspilling door onverkochte voedingsmiddelen te voorkomen”, voegde Victor Pecherskiy, EMEA Automated Equipment Solutions Director, toe.

www.sealedair.com