HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenSealed Air breidt assortiment recyclebare barrièrefolies uit

Sealed Air breidt assortiment recyclebare barrièrefolies uit

Om de recyclebaarheid in de Europese voedselvoorzieningsketens te helpen verbeteren heeft Sealed Air haar assortiment recyclebare barrièrefolies uitgebreid. Twee nieuwe CRYOVAC Brand Eco BDF-folies zijn speciaal ontworpen voor compatibiliteit met zowel mechanische recycling van LDPE als chemische recyclingprocessen.

Het nieuwe assortiment omvat Eco BDF20M, dat bestaat uit 100% nieuwe materialen, en Eco rBDF20M – een barrière display folie met 30% gecertificeerde circulaire grondstoffen (CCR). Beide folies zijn ontwikkeld en getest volgens protocollen die zijn gepubliceerd door de Association of Plastics Recyclers (APR), die tevens zijn afgestemd op die van Plastic Recyclers Europe (PRE). Dit betekent dat de nieuwe folies RIC4-gecertificeerd zijn.

Arnaud Brunet, Food Films Portfolio Director EMEA bij Sealed Air, zegt: “De APR- en PRE-protocollen zijn buitengewoon goed gedefinieerd en testen de mogelijkheid om innovatieve nieuwe folies te recycleren naast pure materialen zoals polyethyleen.”

“In heel Europa worden steeds meer recyclingstrategieën ontwikkeld, met infrastructuren in verschillende stadia van ontwikkeling in verschillende landen. Ons doel was om nieuwe barrièrefolies te ontwikkelen die de recyclingcompatibiliteit in dit diverse spectrum zouden optimaliseren. Het zal voedselverwerkers, retailers en handelsmerken helpen om inventiever te worden nu landen steeds meer richting een circulaire economie gaan”, vult Arnaud Brunet aan.

De duurzaamheidsvoordelen van de nieuwe Eco BDF-folies worden versterkt door de dunne barrièrefolie. Met 21 micron zijn beide folies lichter en dunner dan andere veelgebruikte thermovormbare folies.

“De medium barrière helpt voedselverspilling te verminderen door de houdbaarheid te verlengen en voedsel te beschermen tegen verontreinigingen en bederf. Dit wordt bereikt door minder filmmateriaal te gebruiken, inclusief minder EVOH”, aldus Arnaud Brunet.

De lancering van ECO BDF volgt op de ontwikkeling van Sealed Air 's werelds eerste voedselveilige flexibele kunststoffolie met CCR. In 2020 heeft Sealed Air de bekroonde CRYOVAC Brand rBDF S10 Film uitgebracht, die bestaat uit ≤ 30% food-grade CCR en gecertificeerd door de International Sustainability & Carbon Certification.

Arnaud Brunet concludeert: “De ontwikkeling van ECO BDF maakt deel uit van de belofte van Sealed Air dat 100% van haar verpakkingen in 2025 recyclebaar zullen zijn. Dit ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten en is erop gericht hen innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij een circulaire economie.”

www.sealedair.com