HomeMachinesPrimair verpakkenSchut Systems sluit naadloos aan op zoektocht naar duurzame verpakking

Schut Systems sluit naadloos aan op zoektocht naar duurzame verpakking

De zoektocht naar duurzame verpakkingen heeft de vraag naar kartonnen verpakkingen aanzienlijk doen stijgen. Kunststof heeft echter eigenschappen die nu eenmaal niet volledig door karton of papier te vervangen zijn.

De nieuwste ontwikkeling van Schut Systems sluit hier naadloos op aan. De opzetmachine EM90 vormt een kartonnen tray met horizontale sealrand. De sealrand wordt in de hoeken met elkaar verbonden, waardoor de tray nog stabieler en steviger wordt. Na het vullen kan de tray met folie geseald worden. De tray vindt toepassingen in de AGF-sector, maar is ook geschikt voor andere producten uit het koelvers segment.

Het blijft bijzonder, een plano uit ultralicht golfpapier wordt machinaal gevormd tot een verrassend stevige tray met vakverdeling. Met een footprint van slechts 50% ten opzichte van het vorige machinetype en een formaatwissel van slechts enkele minuten kan nog beter aan de vraag naar Lock-Well worden voldaan. De nieuwste uitvoering van deze machine wordt gedemonstreerd tijdens de Empack Utrecht. De Lock-Well machine is geschikt voor de food industrie, denk hierbij aan industriële bakkerijen, maar ook voor de non-food sector.

De nieuwste generatie machines van Schut Systems kenmerken zich door overzichtelijkheid en toegankelijkheid. De dozensluitmachine C103, snelheid tot 25 dozen per minuut, is hier een uitstekend voorbeeld van.

www.schutsystems.com