HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Schut Systems presenteert nieuwe machine op Empack in Utrecht

Schut Systems presenteert nieuwe machine op Empack in Utrecht

Schut Systems presenteert tijdens Empack in Utrecht op 10, 11 en 12 april op haar stand (E121) de nieuwe dozensluitmachine C113 voor consumentenverpakkingen. “De ergonomische en hygiënische bouwwijze van deze dozensluitmachine springt gelijk in het oog”, aldus het bedrijf.

Veel aandacht is besteed aan de details die bijdragen aan het schoonmaak-, bedienings- en onderhoudsgemak. Schut Systems: “Zo zijn de frequentieregelingen ten behoeve van de aandrijving en de elektra boven in de machine geplaatst. De toegankelijkheid van de machine is hiermee enorm verbeterd.”

Ook aan een optimale doorvoer van de dozen is volgens het bedrijf veel aandacht besteed. Tijdens het sluiten van de dozen met behulp van hotmelt, zorgen de bewegende aandrukrolletjes voor een constante druk op de gelijmde klep. “Een optimale hechting is hiermee gegarandeerd. De deksel-correctie unit waarborgt dat de dozen volledig haaks gesloten worden.”

De dozensluiter C113 wordt tijdens de beurs in lijn opgesteld met de dozenopzetter F111. De F111 opzetter functioneert ook als opzetmachine voor trays. De trays uit vouwkarton of golfkarton kunnen, afhankelijk van de uitvoering van de machine, met behulp van lijm of zonder lijm gevormd worden.

www.schutsystems.com