Schut Systems geeft prijs hoe Lock-Well machinaal wordt vormgegeven

Lock-Well, het papieren alternatief voor kunststof traytjes met vakverdeling, was al vaker in het nieuws en onlangs nog bij RTL- Z tijdens het programma How it’s done. Nooit werd prijsgegeven hoe deze bijzondere verpakking machinaal vormgegeven wordt. Tijdens Empack in Den Bosch wordt dat anders. Voor het eerst sinds de ontwikkeling in 2011 is de Lock-Well meervaksmachine in het openbaar te zien. Een ingenieus proces dat gepatenteerd is in diverse Europese landen.

Het lijkt wel origami, de Japanse papiervouwkunst waar geen lijm aan te pas komt. In vergelijking met het prototype uit 2011 zijn er belangrijke ontwikkelingen uitgevoerd aan de machine. De machine is compacter geworden, er zijn verbeteringen aangebracht op het gebied van snel omstelbaarheid en er zijn meer trayvariaties te verwerken.

Als gevolg van de Duitse verpakkingswetgeving is de vraag naar Lock-Well groeiende. Schut Systems verwacht dat deze groei zich ook in Nederland zal voortzetten.

Naast de bijzondere ontknoping van het Lock-Well proces wordt eveneens de compacte, semi- automatische E300M kartonneermachine getoond, een ideale opstap van handmatig naar machinaal verpakken.

www.schutsystems.com